Sport

2009.04.30. 02:29

A nagy visszavágók

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda- bajnokságban mindkét Veszprém megyei csapat a visszavágókra készül. A veszprémiek szombaton, a pápaiak vasárnap lépnek pályára.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC számára a döntőbe jutás a tét a Salgótarján elleni háborúban. Az első csatát a VESC nyerte 89:86 arányban.

 

- Biztos vagyok benne, hogy a veszprémi mérkőzésen a minimális győzelmünk főszereplői a szurkolóink voltak - kezdte Molnár István, az egyetemisták mestere. 

- Az utolsó pillanatig űztek bennünket, és ez sokat segített nekünk, amiért köszönettel tartozunk. Ugyanis sajnos nem játszottunk igazán jól, védekezésben és támadásban is sok apró figyelmetlenség akadályozott bennünket a nagyobb arányú sikerben.

 

 

 

- És természetesen külön fejezetet érdemelnének a játékvezetők.

 

- Nem szabad ezzel sokat foglalkozni. Az biztos, hogy furcsa volt ez a küldés: két olyan budapesti bíró jött, akik veszprémi érdekeltségűek, ugyanakkor az ellenfélnél legalább nyolc fővárosi kosaras lépett pályára. Tudjuk, mi lett a vége.

 

 

 

- Valószínűleg Salgótarjánban sem változik alapvetően a helyzet.

 

- Lehet úgy fogalmazni, hogy új meccs kezdődik, nem érdemes számolgatni. Aki szombaton nyer, az a tovább-jutó. Sajnos nálunk Hidi és Mérész nem játszik, Nagy is beteg. 

Megteszünk mindent, az Eger ellen már bizonyítot-ta ez a társaság, hogy nehéz helyzetben is megtalálja a kiutat. Az biztos, hogy a hangulat ismét hibátlan lesz, remélem, minket is elkísérnek leglelkesebb híveink.

 

A Pápai KC a 9-12. helyért harcol, és első meccsén nagy különbséggel kapott ki, 102:76-re az Elite Basket otthonában.

 

- Szeretnénk visszavágni a vereségért - mondta Vajda József, a PKC szakvezetője, aki betegség miatt az első találkozón nem volt ott a kis- padon. - Remélem, nem jön közbe semmi, és már a helyszínen irányíthatom a fiúkat, akiket egyébként alaposan megviselt a fővárosi kudarc.

 

 

 

- Akkor a dac is dolgozik bennük.

 

- Ez pontosan így van. Tóth nem lehet velünk, Kollár és Bogdán sérülten vállalja a játékot, de mindenki mindent megtesz a győzelemért, illetve emellett a különbség ledolgozásáról sem mondunk le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!