Sport

2017.06.28. 16:10

A Padányi és a Ramassetter ezüstérmei a diákolimpián

DEBRECEN, VESZPRÉM - Két Veszprém megyei csapat is ezüstérmet szerzett a Debrecenben rendezett összevont diákolimpia országos döntőjén.

Horváth Gábor

A versenysorozat és a Magyar Diáksport Szövetség 30. évfordulója alkalmából idén nagyszabású, összevont diák-olimpia országos döntőt rendeztek Debrecenben.

A hajdúsági városban hat sportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika és úszás) fináléját tartották meg.

A versenyeken másfél ezer fiatal vett részt.

A padányisok (fekete mezben) remekül játszottak
Fotó: MDSZ

A veszprémi Padányi iskola csapata második helyen végzett a kézilabdás lányok IV. korcsoportjának küzdelmében. A végeredmény: 1. Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola, 2. Padányi Katolikus Iskola, Veszprém, 3. Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda, Balatonboglár.

A fiú röplabdázóknál (szintén a IV. korcsoportban) a sümegi Ramassetter iskola fiataljai szereztek ezüstérmet. Az együttes tagjai közül ráadásul ketten különdíjat is kaptak teljesítményük elismeréseként.

A végeredmény: 1. Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, 2. Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg, 3. Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

A legtechnikásabb játékos: Fekete Szabolcs (Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg). MVP: Iványi Gergő (Ramassetter).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!