Hat év alatt öt bajnoki elsőség

2019.07.24. 07:00

A remek tavaszi menetelésnek köszönhetően ezúttal is a kislődiek lettek a legjobbak

Az elmúlt hat évben ötször is bajnoki címet ünnepelhetett a Kislődi FC alakulata. A magunk mögött hagyott szezonban sem volt ez másként, a csapat a tavaszi menetelésének köszönhetően újra aranyérmet érdemelt ki, ezúttal az MTD Hungária labdarúgó megyei III. osztály közép csoportjában.

Bényi Kálmán

A zöld mezes kislődiek hosszú ideje egységes, összetartó csapatot alkotnak

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Jó pár éve együtt játszik a csapatunk. Évente csupán egy-két helyen változtatunk, szóval az együttes magja elég stabil – kezdte Marosi Ödön technikai vezető.

– Öt-hat helyi, innen elszármazottak és néhány szomszéd falubeli alkotja a gárdát, de akad olyan is, aki huszonkét éve erősíti a brigádunkat.

A Kislőd 22 mérkőzésen tizenhatszor győztesen hagyta el a pályát, három alkalommal döntetlent ért el, s mindössze háromszor kapott ki.

Százegy alkalommal vették be a kislődi támadók az ellenfelek kapuját, amivel toronymagasan a mezőny legtöbb találatát jegyző alakulata lett. Érdekesség, hogy a gólerős játék dacára, a Kislődnek eddig nem sikerült játékost delegálnia a gólkirályi címre, azonban ezt a vezetőség cseppet sem bánja, mert több játékos is képes átlagon felüli teljesítményre. Így volt ez a 2018/19-es idényben is, hiszen négy játékos is rendkívül gólerősen játszott egész évben: Gersics Gergely és Vágner Patrik tizennyolcszor, Németh Richárd tizennégyszer, míg Lisztes Tamás tizenkétszer volt eredményes.

A Kislőd csapatának teljesítménye azért is bravúros, mert edzés nélkül, teljesen amatőr játékosokkal lett bajnok. Mint megtudtuk, több fiatal tartozik a kerethez, akik ebben az idényben hozzátették a magukét a sikerhez, s több olyan rutinos játékos is idetartozik, akik korábban a megyei I. osztályban fociztak.

A zöld mezes kislődiek hosszú ideje egységes, összetartó csapatot alkotnak
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Mindenki a tudása legjavát adta. Többen munka után, munka alatt járnak meccsekre – hangsúlyozta a technikai vezető.

Marosi Ödön megjegyezte, a csapat legfőbb erénye az egység és az egymásért való küzdeni tudás. De nemcsak ezért érdemes Kislődön futballozni, a településen ugyanis nagyszerűek a körülmények, remek pálya áll a társaság rendelkezésére.

– A falunk is teljes mellszélességgel a csapatunk mögött áll. Aki, amiben tud, segít a klubunknak. Közösségformáló erő az egyesületünk, amire igazán büszkék lehetünk – fogalmazott Marosi Ödön, aki a jövővel kapcsolatban elmondta, nem lépnek feljebb a megyei II. osztályba, mert nem tudnak megfelelni az utánpótláscsapatok versenyeztetésének. Maradnak tehát a megyei III. osztályban és a bajnoki címért szeretnének harcba szállni ismét. A csapat együtt marad és a nyáron egyetlen érkező játékossal bővül a keret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában