Sport

2015.01.08. 13:15

A sereghajtó ellen - A Vasast fogadják a veszprémi kosarasok

Az ötödik helyről folytatja a férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokságot a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata, amely pénteken a sereghajtó Vasast fogadja.

B. Virág Rita

Esélyesként léphetnek pályára az egyetemisták a fővárosiak ellen. A négy közé igyekvő bakonyiak csalódást keltenének, ha hazai pályán a mindössze egyetlen győzelmet szerző Vasast nem fektetnék két vállra.

Legutóbb kínos vereséget szenvedett a veszprémi csapat Baján (82:64), ahol ráadásul a vendégek egyik kulcsembere, Kámán Tamás rosszullét miatt kiállni kényszerült.

Petőfi Áron edzőt (középen guggol) Baján kiállították, ezért segítője, Mérész Csaba (mögötte) vezeti majd a csapatot pénteken (Fotó: Penovác Károly)

– Egy vírusos betegség miatt legyengült Tamás, és nem kockáztathattuk a játékát. Jó, hogy nem vettük félvállról a dolgot, ugyanis a meccs után még másfél hétig lábadozott. Most olyan nyolcvanszázalékos állapotban van, de remélem, hamar utoléri magát – mondta Petőfi Áron, a Hoya mestere. A trénertől megtudtuk, már január 2-án munkába álltak, hogy mielőbb visszaszerezzék edzettségüket.

– Két, viszonylag köny-nyebbnek ígérkező meccs vár ránk a Vasas és a PVSK ellen, ahol azt gondolom, kötelező a győzelem. Ha ezeket a mérkőzéseket behúzzuk, visszakerülünk a négy közé, és kissé nyugodtabban várhatjuk a januári, februári rangadókat az Oroszlány és a Bonyhád ellen. Ez a hónap egyébként is elég zilált lesz a számunkra, hiszen a keretben néhány változást szeretnénk eszközölni. Konkrétumokkal nem tudok szolgálni, de a Vasas elleni ütközet után már sokkal tisztábban látok én is, és akkor nevekkel is szolgálhatok. Most a legfontosabb számunkra a pénteki bajnoki, addig mással ne foglalkozzunk!

 

Fiatal, erős együttes a riválisé

A Vasas jelenleg az NB I/B-s táblázat utolsó helyén áll, egyedül a szombathelyi Falco II-t sikerült legyőznie (81:76).

– Fiatal, pörgős, gyors csapattal nézünk majd szembe, de nekünk a rutinunkat, a nagyobb tudásunkat kell érvényre juttatni, és akkor nem lehet gondunk. Hazai pályán csakis sikerben gondolkodunk – nyilatkozta Petőfi Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!