kézilabda

2018.07.25. 20:25

A Telekom nem indul az idei SEHA Ligában

Szlovén visszalépések miatt nem tudják megváltoztatni a versenyrendszert, így viszont a 2018/19-es szezonban nem indul el a SEHA Ligában a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese

B. Virág Rita

A Telekom (a képen Ligetvári) nem indul

Fotó: Penovác Károly / Napló

A Telekom Veszprém közleményt adott ki, abban tudatta, hogy a csapat ebben a szezonban nem vállalja az indulást a SEHA Ligában.

Ahogy az kiderült, sportszakmai szempontból a klub előnyösnek tartotta volna, hogy a kétszeres SEHA-győztes bakonyi együttes részt vegyen a délkelet-európai sorozatban. Éppen ezért az egyesület a liga szervezőinek javaslatot tett arra vonatkozóan, miként lehetne átszervezni az eddigi lebonyolítási rendet. Ennek lényege az volt, hogy két öt, vagy hat fős csoportban küzdenek a négyes döntőbe jutásért a résztvevők.

Végül azonban hiába állapodtak meg a felek a kölni BL-döntő alatt, igaz csak szóban, mert két szlovén gárda visszalépése mindent megváltoztatott.

A Telekom (a képen Ligetvári) nem indul
Fotó: Penovác Károly / Napló

„Az elmúlt napokban a SEHA Liga képviselői tájékoztattak minket arról, hogy a két szlovén együttes nem indul a következő idényben a SEHA – Gazprom Ligában, ezért nem kivitelezhető már a Klubunk által javasolt lebonyolítási rendszer, és marad a régi szisztéma, amelyben tíz csapat körmérkőzése dönt a legjobb négy közé jutásról. Ebben azonban a Telekom Veszprém nem tud részt venni, hiszen az tizennyolc-húsz mérkőzéssel többet jelentene a csapatnak az elmúlt szezonhoz képest, melyhez rengeteg utazás társulna, és ezzel együtt a verseny és edzésnaptár már nehezen lenne összeegyeztethető” – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában