Gólzáporos veszprémi siker

2019.05.07. 20:20

A vendégek megnehezítették a bakonyiak dolgát

Harminckét gólt kapva is magabiztos sikert aratott a Telekom Veszprém kedden a férfi kézilabda NB I-ben, ahol a Gyöngyös volt a vendége.

Horváth Gábor

Penovác Károly

Telekom-Gyöngyös 38-32 (22-14)

Veszprém Aréna, 1500 néző. V.: Paska, Vastag. Telekom Veszprém: Mikler – GAJIC 5, TÖNNESEN 7, BLAGOTINSEK 6, Terzic, Ilic 1, MANASKOV 5. Csere: Lékai, Szűcs 1, Mackovsek 2, Nenadic 2, Marguc 5 (1), Mahé 1, Strlek 3, Szuharev. Edző: David Davis. Gyöngyös: Tóth M. – Urbán, Markez 1, Duris 4, VILOVSKI 8, HERCEG 6, VARSANDÁN 6 (2). Csere: Buzogány (kapus), Gerdán, István 2, Sipeki 1, Krivokapic 1, Gábori 1, Ubornyák 1, Gráf, Járos 1. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Utolsó előtti hazai bajnoki mérkőzésére készült a szezonban a hétvégén a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutó Veszprém, amely a Gyöngyöst fogadta. A vendégektől nagy tapsot kapott Uros Vilovski, aki hosszú, sikeres éveket töltött el a bakonyiaknál.

Fotó: Penovác Károly

Bátran kezdett a Heves megyei együttes, na és természetesen a Telekom sem lassította a játékot, 4. perc: 2-2.

Vilovski üres kapus góljával a Gyöngyös átvette a vezetést (3-4), majd a folytatásban is jól tartotta a lépést a házigazdával, 10. perc: 7-7.

Gajic és Tönnesen találataival kezdett elhúzni a bakonyi gárda, amely a 14. percben 11-8-ra vezetett. A felkeményedő hazai védekezés mögött Mikler védett hatékonyan, Manaskov pedig hát mögötti góllal szórakoztatta a közönséget, 13-8.

Könnyű találatokkal növelte előnyét (21. perc: 16-9) a Telekom, amely nem lazsált, igyekezett folyamatosan magas hőfokon égni. Ennek eredményeképpen gyorsan tíz gólra nőtt a különbség, 26. perc: 20-10.

Fotó: Penovác Károly

A második játékrészre Marguc, Mahé és Strlek lépett pályára a hazaiaknál új játékosként. A Gyöngyös csökkentette hátrányát, a 35. percben 25-19-et mutatott az eredményjelző, de aztán elég volt néhány hiba, amelyre kegyetlenül lecsapott a Veszprém.

Persze a Davis-csapat sem játszott hibátlanul, a Gyöngyös szimpatikusan küzdött és tíz gólon belül tartotta magát, 46. perc: 33-26.

Nem jött újabb hazai roham, így három perccel a vége előtt öt gólra olvadt a Veszprém előnye, 36-31. A vége hat lett, a Gyöngyös dicséretes produkciót nyújtott, a Telekom pedig letudott egy újabb kötelezőt.

David Davis: – Gratulálok a Gyöngyösnek, amely gyors és kreatív kézilabdát játszott. A vendégek erővel is jól bírták. Az első félidő nekünk jobban sikerült, mint a második, de összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Jó meccset játszottunk, s ezzel a győzelemmel matematikailag is bebiztosítottuk második helyünket a tabellán.

Konkoly Csaba: – Gratulálok a Veszprémnek. Az első félidőben kicsit lámpalázasak voltunk, el is húzott a hazai csapat, ezen próbáltunk javítani. A szünet után jóval hatékonyabbak voltunk mind támadásban, mind védekezésben. A második félidőben megmutattuk, hogy mi is tudunk kézilabdázni, és örülök, hogy sikerült csökkentenünk a különbséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában