kézilabda nb I/B

2018.12.08. 18:12

A Veszprémé a rangadó

A Telekom Veszprém U21-es csapata nyerte meg a Balatonfüredi KSE U21-es gárdájával szemben a megyei rangadót a férfi kézilabda NB I/B-ben. Óriási csata, feszült, kiélezett küzdelem, megérdemelt hazai siker.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém U21–Balatonfüredi KSE U21 30-29 (14-13)

Veszprém, 150 néző. V.: Réti, Szedmák. Telekom Veszprém U21: Nagy B. – Dörnyei 2, Szrnka 2, Dávid 2, Bendicsek, Dobi, Ernei 6. Csere: Palasics (kapus), Nkousa, Kőhegyi 5, Czeglédy 2, Hornyák, Melnyicsuk, Kurucz 6, Szuharev 1, Gaál, Dobi 3, Bendicsek 1. Edzők: Gulyás István, Gulyás Péter.

Balatonfüredi KSE U21: Andó – Szász 3, Németh 5, Varga 6, Vajda 2, Draskovics 1, Orbán 3. Csere: Ágoston (kapus), Szűcs, Szöllősi, Tóth 6, Határ 3, Brandt, Ág. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 9, ill. 9 perc.

Hétméteresek: 9/5, ill. 4/2.

Alaposan bekezdett a hazai együttes a kézilabda NB I/B megyei rangadóján, hiszen a 6. percben már 4-0 állt az eredményjelzőn. Az első füredi találatra a nyolcadik percig kellett várni, akkor Németh talált be. A Telekom U21-es gárdája irányította a játékot és 6-4 után egy remek szériával 11-6-ra nőtt az előnye. Tóth és Németh góljával kapaszkodott a Balatonfüred, majd kihagyott hazai hétméterest követően Határ és újra Tóth volt eredményes (25. perc: 12-10). A játékrész végére a tópartiak egy gólra faragták hátrányukat a több hibát vétő és újra hetest rontó hazaiakkal szemben (14-13).

 

Szünet után Tóth Dániel egyenlített, majd újabb, ezúttal füredi hetes maradt ki. Hullámzott a mérkőzés, hol meglépett a Telekom két-három góllal, hol felzárkózott vagy egyenlített a BKSE (17-14, 17-16, 19-16, 19-19, 22-22). A hajrához érkezve sem dőlt el semmi, nem lehetett tudni, hogy melyik csapaté lesz a győzelem.

Rendre a veszprémiek mentek elől, azonban a balatoniak újra és újra egyenlítettek. Az 54. percben Kurucz és Kőhegyi találataival sikerült a házigazdáknak két góllal újra meglépni, Varga szépített, majd Dörnyei és Szrnka vette be Andó kapuját (56. perc: 29-26). Ott akkor érezhető volt, a Veszprém ezzel a sorozattal megnyerte a meccset, mert a Füred nem tudott újat mutatni, tempót váltani, nem akadt, aki lendített volna a csapat szekerén. Szrnka újabb fontos gólja után joggal őrjöngtek a veszprémiek a kispadon, s bár a hátralévő két percben Varga Márton találataival sikerült szorossá tenni az ütközetet, végül a Telekom U21 végig vezetve, megérdemelten szerezte meg a két pontot a gyenge napot kifogó balatoniakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában