Sport

2014.11.27. 11:25

A veszprémi billiárdos felnőtt Eb-n indulhat

A fiatal veszprémi biliárdos, Szolnoki Olivér igazán remek versenyt tudhat maga mögött, hiszen összetett országos bajnoki címet szerzett, ráadásul kivívta a szereplés jogát a 2015-ös felnőtt Európa-bajnokságon.

Horváth Gábor

Az év utolsó országos bajnokságát rendezték meg a biliárdosoknak. Ezúttal a legismertebb kategória, a nyolcas játék volt terítéken.

A játéknem különlegessége, hogy a kezdő játékos dönti el, hogy a teli, vagy a csíkos golyókat lövi, majd a partit a fekete golyóval kell befejezni.

Szolnoki Olivér a főágon jutott be a legjobb 16 versenyző közé. Először Habál László volt az ellenfele, a még mindig csak 17 esztendős veszprémi biliárdos magabiztos játékkal, 7:2 arányban hozta a meccset.

A legjobb nyolc között Neszt Tibornál 7:1 arányban bizonyult jobbnak.

A fiatal Szolnoki Olivér végigverte a teljes mezőnyt. Fotó: Kecskés Gyula

Az elődöntőben Solymosi Gábor volt az ellenfele, a mérkőzés eredménye 8:1 lett Olivér javára.

A finálé sem hozott nagy izgalmakat, a fantasztikusan menetelő veszprémi versenyző 8:1 arányban győzte le vetélytársát, Mikó Balázst.

Ezzel a nagyszerű eredménnyel Olivér átvette a vezetést a felnőtt országos ranglistán, és kiérdemelte az összetett országos bajnoki címet is.

Ugyanakkor ez még nem minden, a tehetséges fiatal lehengerlő játékával részvételi jogot szerzett a 2015-ös portugáliai felnőtt Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!