Sport

2016.12.27. 19:25

A Veszprémi Honvéd SE két fiatal tájfutója remek szezont zárt

Veszprém - A Veszprémi Honvéd Sportegyesület két ifjú, tehetséges tájfutója is rangos elismerésben részesült az év végi sportünnepségeken.

Napló információ

Bálint Benedek a megye legjobb sportolóinak díjátadó gáláján a szakszövetség ajánlása alapján Veszprém megye legjobb sportolója díjat vehetett át gyermek-fiú kategóriában.

Benedek 2016-ban elért helyezéseinek listáján - az egyéb rangsoroló tájékozódási futóversenyeken nyújtott remek szereplése mellett - országos bajnoki címek, valamint országos bajnokságokon elért további kiemelkedő eredmények szerepelnek.

Bálint Benedek és Németh Zsoltné a díjátadó ünnepség után Fotó: Bálint Bence

Ezek, országos rövid távú váltóbajnokság: 1. hely. Országos pontbegyűjtő csapatbajnokság: 1. hely. Országos váltóbajnokság: 2. hely. Országos rövid távú bajnokság: 2. hely. Országos csapatbajnokság: 2. hely. Országos normál távú bajnokság 4. hely.

A megye legkiemelkedőbb diáksportolóit a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában köszöntötték. Az évzáró keretében Lantai Lili a szakszövetségek által rendezett országos diákolimpia első helyezettjének járó kitüntetést kapott. Lili - számos további figyelemre méltó hazai és nemzetközi eredménye mellett - csakúgy, mint az elmúlt évben, Magyarország 2016. évi tájékozódási futó diákolimpiájának országos döntőjében is korosztályos bajnok lett.

Edzőjük, Németh Zsoltné elmondása szerint a két fiatal versenyző kitartóan és szorgalmasan edz, jellemükkel, sportszerető életmódjukkal is kitűnnek a környezetükből, és példát mutatnak a kortársaiknak.

Egyéni és csapatban elért teljesítményükkel 36 ponttal gyarapították egyesületük, a VHSE bajnoki pontjait, amely így (viszonylag kis sportegyesület létére is) az országos rangsor előkelő 10. helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!