Sport

2013.03.16. 09:12

A veszprémi kézisek Spanyolországban szerepelnek

Veszprém - A katasztrofális időjárási helyzet ellenére megérkezett Spanyolországba az MKB Veszprém KC, amely vasárnap az Ademar León vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában.

Horváth Gábor

Némi késéssel, de épségben érkezett meg szombat kora hajnalban az északnyugat-spanyolországi városba, Leónba a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely pénteken indult el és Budapest, illetve Madrid érintésével utazott.

Az MKB vasárnap 17 órakor lép pályára az Ademar León sportcsarnokában. Épp mint egy évvel ezelőtt. A párharcban akkor a spanyolok bizonyultak jobbnak, most viszont a magyar bajnok az esélyesebb. A gazdasági problémákkal bajlódó hispánok ugyanis papíron jelentősen gyengültek, míg a bakonyi együttes egyértelműen erősödött, amit a fantasztikus BL-ősz is bizonyít.

Carlos Ortega érthetően ezzel nem foglalkozik, a veszprémiek spanyol szakvezetője továbbra is jó és veszélyes csapatnak tartja a Leónt, amelynek otthonában az a cél, hogy a jövő heti visszavágóra nézve kedvező eredményt érjenek el.

A tavaly majdnem négyes döntőbe jutó spanyol gárda ebben a szezonban már messze nem rendelkezik olyan kitűnő mérleggel. Az Ademar hazai környezetben a csoportkörben a Csehovszki Medvegyi és a Hamburg ellen is alulmaradt, a Flensburggal pedig döntetlent játszott. Idegenben mindössze a Montpelliert tudta legyőzni. A csapat épp utóbbit megelőzve a negyedik helyen lépett tovább a nyolcaddöntőbe. A leóniak ennek ellenére motiváltan és elszántan várják az összecsapást, tisztában vannak vele, csak extra teljesítménnyel tudják búcsúztatni a Veszprémet. Manelo Cadenas edző diplomatikusan annyit mondott, hogy az MKB sokkal jobb csapat, nekik pedig rengeteg tanulnivalójuk van még. Az esélyük minimális, de ígérte: mindent megpróbálnak.

Az MKB-szurkolók bizakodóak, kedvenceik remekül menetelnek a szezonban, azonban intő jelként ott van a februári kieli találkozó, amelyen a súlyos vereség mellett a csapat kilátástalan játéka volt különösen fájó. A hibákkal természetesen a szakvezetés is tisztában van, Ortega mester a csoportkör zárását követően meg is jegyezte: sok tennivaló áll még előttük. A magyar bajnoknál elsősorban a védekezés tökéletesítésén dolgoztak, hiszen amikor az jól működött, nem volt különösebb gond a játékkal.

A León-MKB találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik, a visszavágó jövő hét szombaton lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!