a horvátok játékát is kedveli

2018.07.15. 08:00

A veszprémi labdarúgócsapat kapitánya a franciák sikeréért szorít

Nem lesz könnyű helyzetben a világbajnoki döntőt nézve Gunther Zsolt, a VLS Veszprém csapatkapitánya és másodedzője ugyanis régóta a franciáknak szurkol, ugyanakkor nagyon tetszik neki a horvátok játéka és mentalitása.

Horváth Gábor

Franciaország önbizalommal telve várhatja a finálét Fotó: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze

Jobb, mint a négy évvel ezelőtti

– Sajnos viszonylag kevés mérkőzést láttam az idei tornán, de amiket sikerült megnéznem, tetszettek, szerintem az oroszországi labdarúgó-vb jobb, mint a négy évvel ezelőtti – mondta lapunk érdeklődésére Gunther Zsolt, aki megjegyezte: gólokból sosem elég, azt sajnálja, hogy viszonylag kevés találat esett a seregszemlén.

Franciaország önbizalommal telve várhatja a finálét Fotó: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze

Ami a válogatottakat illeti, a remek futballista Zinedine Zidane „uralkodása” óta Franciaországnak szurkol, nagyon kedveli a gallok játékát. Kedvencei most sem hagyták cserben, magabiztos teljesítménnyel meneteltek a döntőig, ahol az egyenes kieséses szakaszban hatalmasat harcoló (háromszor is hosszabbításos meccset játszó) Horvátországgal találkoznak.

A végső összecsapás vasárnap 17 órakor kezdődik a moszkvai Luzsnyiki Stadionban

– Kimondottan tetszik a horvátok játéka és hozzáállása. Nézd meg például Mandzukicot, még a tévén keresztül is meg lehet ijedni tőle, vérben forgó szemekkel harcol. Abban a csapatban annyi erő van, hogy az valami hihetetlen, elképesztő, mire voltak képesek még a hosszabbításban is, a kanapén ülve elfárad tőle az ember.

Gunther Zsolt elárulta: a horvátok fantasztikus küzdeni tudása ellenére francia sikert vár, szerinte ugyanis az ő játékuk meggyőzőbb, mint riválisuké.

A VLS Veszprém csapatkapitánya, aki a következő idényben Pető Tamás vezetőedző segítője is lesz a megye I-ben, egyébként a németeket várta vb-győztesnek, számára is óriás meglepetés volt, hogy a címvédő már a csoportkört sem élte túl.

Emellett azt gondolta, hogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnoksághoz hasonlóan az izlandiak ismét bravúrosan szerepelnek, és ezen a tornán is bejutnak az egyenes kieséses szakaszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában