Sport

2013.02.09. 17:51

A veszprémiek ott folytatták, ahol ősszel abbahagyták

Igazi hazai örömjátékot hozott az MKB Veszprém KC idei első Bajnokok Ligája-találkozója. A vendég Constanta a várakozásokkal ellentétben egy pillanatig sem tudta szorossá tenni a küzdelmet.

Horváth Gábor

MKB-Constanta 31:21 (14:11)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Opava, Valek (csehek). 
MKB Veszprém KC: ALILOVIC - CSÁSZÁR 9 (2), SULIC 4, NAGY 3, Schuch, Terzic 1, Iváncsik G. 2. Csere: IVÁNCSIK T. 4 (2), Oneto, Laluska 1, Chema 1, Gulyás, JAMALI 6, Pesic, Ugalde. Edző: Carlos Ortega. 
HCM Constanta: Popescu - Toma 2, Humet 3, CUTURA 4, Dragicevic 1, Simicu 2, Buricea 1. Csere: Stanescu (kapus), VAL 3, Criciotoiu 1, Csepreghi 1, Angelovski 1, Sadoveac 2, Adzic, Sabou. Edző:  Zvonko Shundovski.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.
Hétmétetresek: 5/4, ill. 1/0.

Idei első Bajnokok Ligája találkozóján a román Constanta csapatát fogadta az MKB Veszprém KC. A bakonyiak a csoport első, a vendégek pedig az utolsó helyről várták az összecsapást, amely ennek ellenére izgalmasnak ígérkezett. Egyfelől az év első BL-derbijének mindig különleges a hangulata, másrészt a román csapat jó formában és teher nélkül léphetett pályára.

Mint ismeretes, Carlos Perez a héten 16 év után eligazolt Veszprémből, a rutinos átlövőt Nagy László váltotta a csapatkapitányi poszton. A közönség a bemutatást követően hangosan Perezt éltette, "Csárli, Csárli", kiabálta a B-közép nagy kedvence becenevét.

A veszprémiek könnyedén teljesítették az idei első BL-feladatot, simán győzték le a Constanta csapatát (Fotó: Orosz Péter)

Az első támadások egyik oldalon sem sikerültek, Alilovic a 3. percben ziccert védett, amúgy sok volt a technikai hiba. Majdnem öt percet kellett várni az első találatra, a románok nyugodtak meg először. A 7. perc elején Császár törte meg a hazai gólcsendet, 1:2. Terzic egyenlített nem sokkal később, Toma, majd ismét Császár volt eredményes.

A 12. percben jutott először vezetéshez az MKB, Iváncsik Tamás értékesítette büntetőjét, 5:4. Megtört a román lendület, ha a vendégek át is küzdötték magukat valahogy a hazai védőfalon, Alilovic útját állta a próbálkozásnak. Sulic gólja után a 14. percben, 7:4-nél a Constanta időt kért. Fantasztikusan védekezett a Veszprém, a vendéggárda még lövésig is alig tudott eljutni, a 18. percben Simicu szakította meg a rossz sorozatot. Hátrányuk ennek ellenére ötre nőtt, 19. perc: 10:5.

A Veszprém uralta a találkozót, Alilovic pedig folytatta remek sorozatát, a 24. percben védte Toma hetesét. Nem sokkal később Simicu, majd Jamali mutatta meg, hogy kell kipókhálózni a felső sarkot. A félidő hajrája előtt háromra csökkent a hazai előny (12:9), és hiába tűnt úgy, az MKB ismét el tud húzni, a szünetben is ilyen különbséget mutatott az eredményjelző.

Négy (!) hazai találattal kezdődött a második félidő, a Shondovski edző a 35. percben kénytelen volt időt kérni, csapata lélekben az öltözőben maradt. Val törte meg a negatív szériát, de a vendégek továbbra is olyan hibákat követtek el, amelyek a Veszprémnél jóval gyengébb együttes ellen is megbosszulták volna magukat.

Az MKB köszönte szépen, a gárda egyre inkább lendületbe jött, Jamali a 39. percben beállította a tízgólos különbséget, 22:12. Folytatódott a hazai örömjáték, amelyből a közönséget is beleértve mindenki kivette a részét. Császár Gábor a 44. percben már a hetedik találatát jegyezte, Nagy László és Sulic is kiemelkedően remek formában kézilabdázott. A 46. percben Simicu megkapta harmadik kétpercesét, így végleg kiszállt a küzdelemből. A hazaiaknál élete első BL-meccsén kapott kapott szerepet a fiatal Zivan Pesic.

Ahogyan az ilyenkor várható, a végére kissé fellazult a fölényben lévő csapat védekezése, ezzel együtt az MKB komoly pofonnal küldte haza román riválisát.

Carlos Ortega: - Gratulálok a Constantának. Többen egészségügyi problémákkal játszották végig a mérkőzést, nekik külön köszönöm a jó teljesítményt. Támadásban lehettünk volna jobbak, de összességében elégedett vagyok, a védekezésünk jól működött, és ez a legfontosabb.

Császár Gábor: - Gratulálok ellenfelünknek, jó meccset játszottunk. Az volt a legfontosabb, hogy magunkat legyőzzük, a világbajnokság után ugyanis sosem egyszerű ismét a klubokban pályára lépni és formába lendülni. Azt gondolom, ez a siker nagy löketet adhat nekünk, hogy a jövőben is jól végezzük a munkánkat. Sok sikert a Constantának, megyünk tovább.

Zvonko Shundovski: - Szeretnék gratulálni a Veszprémnek és Ortega edzőnek. Tisztában voltunk vele, hogy a hazaiak milyen erősséget képviselnek. Igyekeztünk minél tovább jól tartani magunkat, de támadásban nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani. Kicsit csalódott vagyok, mert nem játszottunk úgy, ahogyan szerettünk volna, és amiatt a támogatás miatt is, amit Veszprém kapott. Egy ilyen jó csapatnak nincs erre szüksége.

Laurentiu Toma: - Gratulálok a Veszpémnek, remekül játszottak. Mi sokat hibáztunk. Ezt a meccset felkészülésnek tekintettük a Celje elleni találkozóra, az a legfontosabb, hogy ott jól játszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!