Sport

2014.04.28. 07:22

A vitorlázó Vadnai Jonatán újra ifjúsági világbajnok, Érdi Mária bronzérmes (frissítve)

Címvédőként érkezett és úgy is távozott a Garda-tavi Rivából Vadnai Jonatán. A Balatonfüredi Yacht Club (BYC) vitorlázója fölényes magabiztossággal érdemelte ki a világbajnoki címet az ifjúsági Byte CII kategóriában.

B. Virág Rita

Az ifjúsági Byte vitorlás- világbajnokságot április utolsó napjaiban rendezték meg a Garda-tavon. Rivában összesen 21 nemzet 36 hajója nevezett. A tizenhárom futamos világbajnokságon a Balatonalmádiban élő Jonatán nyolc fordulót elsőként fejezett be, így az utolsó napon már rajthoz sem kellett állnia.

A lányok között is fantasztikus magyar sikernek örülhettünk, hiszen Érdi Mária az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Vadnai Jonatán és Érdi Mária nagyszerűen szerepelt Rivában (Fotó: archív)

A női mezőnyben 18 nemzet 27 vitorlázója tette próbára tudását. Az első két helyet pedig két holland, Odile Van Aanholt, és Mirthe Akkerman szerezte meg.

Ez a világbajnokság egyben kvalifikációs verseny is volt a nyári ifjúsági olimpiára, amelyet a kínai Nankingban rendeznek majd meg. Vadnai Jonatán és Érdi Mária viszont abban a szerencsés helyzetben volt, hogy ezzel a kérdéssel nem kellett foglalkozniuk, hiszen ők már 2013-ban részvételi jogot szereztek az ötkarikás játékokra.Tudni kell még, mindketten csak alkalmilag versenyeznek a Byte CII típusú hajóval, mivel ez az ifjúsági olimpia hajóosztálya. A két tizenhat éves klasszis számára különösen értékes ez az eredmény, hiszen azt jelzi, jó úton haladnak a felkészülésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!