kézilabda

2018.10.23. 15:45

A VKKFT nyerte a megyei derbit

A Balatonfüred gyenge védekezése miatt nem tudta felvenni a versenyt a VKKFT-vel, amely így fontos idegenbeli győzelmet könyvelhetett el a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

BKSE U21–VKKFT 33-38 (19-20)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Fekete, Tóth. Balatonfüredi KSE U21: Andó – Szász 1, Kis, NÉMETH A. 9 (1), Vajda, VARGA 6, Ág 2. Csere: Ágoston (kapus), Orbán 3, Határ 2, DRASKOVICS 6, Tóvizi, Tóth 2, Brandt 2, Szűcs. Edző: Kárpáti Krisztián

VKKFT: Anderlik – Szmetán P., BARTHA 5, TÓTH 5, Szeitl 3, ÉLES B. 10, Szöllőskei 4. Csere: Holló (kapus), Somogyi, Heiczinger, Bárdos, PRICZEL 5, Kristóf 3, Gyene, Hári, Fazekas 3. Megbízott edző: Éles József.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/3.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó füredi vezetés mellett (6-5), majd a nyolcadik perc után az addig se masszív hazai védekezés teljesen leblokkolt. A félidő végéig ígycsak futott az eredmény után a füredi junior csapat (8-13, 14-18).

Ugyan még a szünet előtt sikerült egy gólra felzárkózni a hazaiaknak, de a második játékrész egyértelműen a vendégeknek sikerült jobban (19-22). A balatoni csapat jól összpontosított a következő percekben és a 38. percre újra kezdődhetett minden elölről (23-23).

Ez sem nyugtatta meg a tópartiakat, amely főleg védekezésben gyengélkedett. A VKKFT viszont élt a lehetőséggel és könnyű gólokkal folyamatosan növelve előnyét megérdemelt sikert könyvelhetett el.

Pécsi VSE–Telekom U21 32-23 (14-10)

Pécs, 100 néző. V.: Sándor, Szabó. Telekom U21: Nagy B., Palasics (kapusok) – Dávid 3, Ernei 7, Kovács 3, Szrinka, Dörnyei 1,Kőhegyi 2, Páphi, Kurucz, Gaál, Borzas 6, Dobi, Bendicsek 1. Edző: Gulyás István.

Kihagyott vendég büntetővel indult a találkozó, majd az első veszprémi gólra hat percet kellett várni. Érezhetően nem találta a ritmust a Telekom U21, s a félidő közepén egy 4-0-ás szériával 10-3-ra meglépett a Pécs.

Ugyan Borzas megrázta magát, zsinórban négyet vágott, de a játékrész végére így is négy gólos hátrányban voltak a vendégek.

A szünet után a 45. percig tudta tartani a lépést a veszprémi alakulat (22-17), ezt követően azonban már egyértelműen a Pécs akarata érvényesült, amely kiváló kapusteljesítménnyel magabiztos győzelmet ért el.

Gulyás István: – Nagyon bosszús vagyok, nem erre készültünk. Közel nem tudtunk olyan remek teljesítményt nyújtani, mint a múlt héten a városi rivális, VKKFT ellen. A társaság teljesen más arcát mutatta. A kapusaink is elég gyengén szerepeltek, így nem is lehetett más a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában