Sport

2011.10.11. 18:40

Aikidomesteri nap és közös gyakorlás

Veszprém - Michael Narey a napokban ünnepelte hetvenedik születésnapját. Az angol úriember az aikido sportág alapítói közül az utolsó élő mester.

Novothny Ottó

A szigetországi sportember Budapest mellett Veszprémben tartott foglalkozást a közel hatvan összegyűlt aikidosnak a kerek évforduló alkalmából.
 
Az aikido a szakemberek véleménye szerint a szeretet harcművészete, amelyben a harcos  levezeti az ütéseket, rúgásokat, soha nem hátrál, mindig előre megy.

A remek hangulatú veszprémi tréningen a résztvevőket elkápráztatta az idős alapító mester aikidos tudása, melyet nem csak csupasz kézzel, hanem bottal és fakarddal is bizonyított.

Bándli Petra a különleges összejövetel egyik szervezője elmondta, hogy kedves, közvetlen és aranyos az angol sportember, aki számtalan olyan mozdulatot mutatott meg az érdeklődőknek, melyeket korábban nem ismertek, pedig voltak közöttük sokan olyanok is, akik már évek óta aikidoznak. A balatonfűzfői hölgy úgy fogalmazott, hogy sokak számára az útmutató segítségével értelmet nyert a korábban az edzéseken elsajátított mozgás.
 
A remek este további érdekessége volt, hogy a szomszédos helyiségben a Ten-Shin-Kai Budo Dojo ju-jitsu foglalkozása zajlott.

Címkék#aikido

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!