jótékonyság

2019.04.10. 10:17

Aláírt Iniesta- és Mbappé-mez, segítse Ön is Lia felépülését!

A nyolcéves Légrádi Lia boldogan élte gyermekkora mindennapjait, bár az ő szívét nem a játékbabák dobogtatták meg, számára a labdarúgás jelentette a kikapcsolódást. Bátran szállt szembe nála erősebb fiúkkal is, küzdött, harcolt és győzött a Villány TC színeiben. Tavaly nyáron azonban egy új küzdelem vette kezdetét Lia életében, most az életért kell küzdenie.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Lia egy szörnyű traktorbaleset során súlyos koponya- és agysérülést szenvedett, jelenleg éber kómában kezelik a Bethesda Gyermekkórházban. Edzője sportrelikviák árverésével szeretne segíteni Liának, a Vaterán bárki licitálhat – írja a Nemzeti Sport.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=PMyGNdVjH5w

Lia tavaly nyárig ugyanolyan életvidám, gondtalan gyerekkort élt, mint kortársai. Illetve mégsem teljesen olyat, ugyanis kislány létére legszebb álmaiban nem hercegnőnek képzelte magát, hanem labdarúgónak. A nyolcéves Lia ugyanis a Villány TC utánpótlásában kergette a labdát, nem is akárhogyan: edzője, Szelepcsényi Bálint igazi amazonként jellemezte őt, aki a nála nagyobb termetű fiúkkal is felvette a harcot.

Aztán tavaly nyáron egy új harc vette kezdetét: Lia sajnálatos közúti baleset áldozata volt, súlyos agy- és koponyasérüléseket szenvedett, jelenleg is éber kómában fekszik a Bethesda Gyermekkórházban.

A tragédia és az érzés, hogy nem tud segíteni annak a kislánynak, akit óvodás kora óta ismert, akinek sportpályafutását évek óta egyengette, nagyon megrázta a szakembert.

„A baleset előtti hétig is folyamatosan járt edzésre, ott volt velünk, az edzőtáborban is részt vett. Az utolsó közös utunkon, a baleset előtti csütörtökön a Ferencváros Európa-liga-mérkőzésén együtt szurkoltunk a zöld-fehéreknek.”

Úgy döntött, valamilyen formában mégis megpróbál segíteni Liának és családjának: elkezdett futballmezeket és relikviákat gyűjteni, amelyeket egy árverésen szeretne értékesíteni. A befolyt összegből egy autót szeretne vásárolni a családnak, amellyel biztonságosan lehetne Liát lakóhelye, Magyarbóly és Budapest között a kezelésekre szállítani.

Az árverés már meg is kezdődött, a Vaterán bárki licitálhat április 20-án 21 óra 20 percig.

A gyűjtemény pedig nagyon szépen gyarapodik: van már benne a Ferencváros játékosai által aláírt mez; a válogatott labdarúgók dedikálta szerelés, de Nikolics Nemanja a sajátját is elküldte, éppen azt, amelyikben a portugál válogatott ellen játszott az Európa-bajnokságon. Dárdai Pál is küldött mezt (neki édesapja még edzősködött is Beremenden, ahol Lia elkezdett focizni, innen az érzelmi kötődés), míg Lőw Zsolt abban segédkezett, hogy Kylian Mbappé aláírt PSG-meze is a gyűjteménybe kerüljön. De nemcsak focisták gondoltak Liára, hiszen a győri kézilabdás lányok is mind aláírtak egy közös mezt.

A legújabb relikvia pedig Spanyolországból származik: a világ- és Európa-bajnok Andrés Iniesta által aláírt Barcelona-mez, amelyet Szelepcsényi Bálint szerkesztőségünkben vett át Büki Pétertől, a Futballarium Barcelona tulajdonosától.

„Az egyik vendégünk beszélt nekünk arról, mi történt a kislánnyal. Kérdezte, hogy tudunk-e bármilyen mezzel segíteni. Mondtam, hogy a jó ügy mellé természetesen mindig oda tudunk állni. Nekünk nagyon jó a kapcsolatunk nemcsak Iniestával, hanem az egész családdal, ennek köszönhetően tettünk szert a mezre.”

Szelepcsényi Bálint tehát eddig nyitott kapukat döngetett, bízunk benne, hogy az árverés is hasonlóan sikeres lesz, de futballhasonlattal élve a legjobban Liának, a családjának és orvosainak szurkolunk, hogy sikerrel vívják meg életük legnagyobb meccsét.

Hajrá, Lia!

A MEZEKRE ERRE A LINKRE KATTINTVA LICITÁLHAT!

Több értékes mezre lehet licitálni
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában