Sport

2011.09.22. 17:31

Amikor a sztáríró rálel az internetre

Sajtótörténeti eseménynek lehettek tanúi azok, akik megvásárolták hazánk egyetlen országos sportnapilapjának szerdai számát.

Horváth Gábor

Az újság nem cicózott: hidegvérrel címlapján közölt egy a saját internetes oldalán - majdnem egy héttel korábban! - megjelent írást. Botrányszagúan, ütősnek szánt címekkel, a 13. oldalon pedig egy gyengécske riporttal, amiről első olvasásra lerí, hogy alaposan besült. Atombombának szánták, ám körülbelül akkorát pukkant, mint egy közepes árfekvésű szilveszteri petárda. Ettől függetlenül, a sztori mesterséges felturbózása miatt, sokakat érintett kínosan a sztori, köztük magát a veszprémi férfi kézilabdaklubot is.

A szóban forgó blogbejegyzés ugyanis az MKB Veszprém jelenlegi visszafogottabb teljesítményének okait taglalja. A szerző - akit egyébként szeretett egyesülete iránti féltés motivált - igen kritikusan, olykor sarkítva fogalmaz, ami egy blog esetében abszolút szokványos, egy országos szaklap címplapján viszont olyan idegen, mintha a pesti sztársportújságíró színházi előadást közvetítene, online.

Hogy akkor végül mit is keres egy blogbejegyzés a honi nyomtatott sajtó elitpéldányának címlapján a megjelenése után majdnem egy héttel később? Ha rosszindulatúak lennénk, azt mondanánk, hogy az írónak ennyi időbe telt megtalálni saját újságjának honlapját, de ennél többről van szó. Dilettantizmus? Hangulatkeltés? Ártó szándék? A kérdés(ek) költői(ek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!