Sport

2017.07.03. 18:30

Apa és lánya a ralin - Varga Attiláék felszabadultan versenyeznének itthon

VESZPRÉM Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg ebben az esztendőben a Veszprém Ralit, amelynek a mezőnyéből idén sem hiányozhat Varga Attila.

Horváth Gábor

Természetesen idén is a mezőny tagja lesz Varga Attila a Veszprém Ralin, amelyet a soron következő hétvégén rendeznek meg a megyeszékhely és környékének híres pályáin.

A több mint húsz éve aktív, tapasztalt veszprémi pilótának ez a verseny hazai futam, úgy ismeri a pályákat, mint a tenyerét. Mint mondja, ez nem előny, igazából az összes régi ralisra igaz, hiszen a magyar ralipályák az utóbbi
22-23 évben nem nagyon változtak.

Van azonban ami mindenképpen különlegességet jelent számára.

- Nagyon várom már a versenyt, hiszen a murvás pályákat jobban szeretem, mint az aszfaltosokat. Többet mentem rajtuk, azokon vagyok gyorsabb, jobban kedvelem őket - nyilatkozta lapunknak a civilben ügyvéd pilóta, aki lányával, Noémival indul a megmérettetésen.

Varga Attila és lánya, Noémi a Citroen DS3 R3-ban. A murvás pályákon jobban szeretnek menni Fotó: archív

- Noémi nem kezdő, hiszen nyolcéves kora óta navigál nekem. Az utóbbi időben már nemcsak bulifutamokon megyünk együtt, s időközben igazi profi navigátor lett belőle. A versenyek nagyon jó családi programot jelentenek - fogalmazott, kérdésünkre hozzátéve, elsősorban nem eredményekben gondolkodnak, fontosabb, hogy jó legyen a hangulat, a többi pedig majd jön.

- A magyar ralisportban - annak ellenére, hogy sokan komoly autókkal mennek, mi is azzal megyünk - nincsenek profik. Aki a leghamarabb jut el arra a pontra, hogy felszabadultan versenyezzen és a technika sem tréfálja meg, az jó eredményt tud elérni.

Varga Attiláék eredményesek voltak a Székesfehérvár Ralin, megnyerték kategóriájukat, mégsem voltak teljesen elégedettek teljesítményükkel.

- Elég régóta versenyzem ahhoz, hogy tudjam, mi a jó és a mi kevésbé az. Nem voltunk a toppon, ennek összetett az oka, de remélem, hogy Veszprémben minden kikerekedik - tette hozzá a pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!