abszolút első helyen zártak

2019.08.15. 07:00

Arannyal vigasztalódtak a Baranya Kupán

A Klaus Motorsport 23 éves pilótája, Klausz Kristóf nyerte a komlói Baranya Kupát, a fiatal raliversenyző első abszolút győzelme mellett a Mitropa Kupában harmadik elsőségét könyvelhette el.

Haraszti Gábor

A pápai duó: Klausz Kristóf pilóta (jobbra) és Csányi Botond navigátor Fotó: Klaus Motorsport/MGR Images

A kissé csalódást keltő Veszprém Rally után Csányi Botond navigátorral Komlón igyekezett bizonyítani a pápai versenyző, aki korábban nemcsak a hazai pályákon, hanem többek között Horvátországban, Ausztriában és Lettországban is rajtvonal mögé állt. Az összeszokott páros szereplése jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen 41,6 másodperc előnnyel, vagyis rendkívül ma­gabiztosan megszerezték a verseny első helyét.

– Nagyon örülök az eredménynek, ez az első összetett győzelem a pályafutásomban, remélem, nem az utolsó – mondta a Skoda Fabia R5-tel induló versenyző. – Nagyon nehéz körülmények voltak, többször is megtréfált az időjárás, a középső kört tulajdonképpen mindig fordított gumizással tettük meg, mikor esett, slicken voltunk, mikor feltettük az intereket, száraz lett minden, mire odaértünk, szerencsére végül ez nem befolyásolta az eredményt. Nagyon sajnálom egyik fő riválisaink, Szauer Gergőék kiesését, jó lett volna velük megküzdeni. Szorosan a nyomukban voltunk, és az lett volna a taktikánk, hogy az első körben megnézzük, ők is, mi is mit tudunk, s próbáltunk volna velük harcolni és nyomás alatt tartani őket. Remélem, lesz még alkalom, hogy megküzdjünk. Remek autót kaptunk a Korda Racingtől, a teszten a cseh mérnök sokat segített. Köszönjük az egyesületnek is a lehetőséget, ez után a győzelem után pedig megcélozzuk az éves Mitropa-­elsőséget, így terveink szerint az összes hátralévő versenyen rajthoz állunk.

A pápai duó: Klausz Kristóf pilóta (jobbra) és Csányi Botond navigátor Fotó: Klaus Motorsport/MGR Images

Kristóf hozzátette, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is sikerült felkészülnie a rá váró feladatra, legközelebb pedig a csehországi Barum Rallyn ül volán mögé, ahol a minimális cél a legjobb öt közé kerülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!