Gugolya Mónika egyéniben is az első helyen végzett

2019.04.23. 09:54

Aranyéremmel tértek haza a lovassysok a diákolimpiáról

Összesen hat iskola tanulói képviselték megyénket a Budapesten rendezett torna B kategóriás diákolimpia országos döntőjében. A Lovassy László Gimnázium csapata aranyérmes lett, Gugolya Mónika egyéniben megvédte bajnoki címét.

Horváth Gábor

Az V-VI. korcsoportban kiemelkedő Veszprém megyei eredmények születtek Fotó: a szervezők

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont a torna B kategóriás diákolimpia idei országos döntőjének, amelyen az I., II., III-IV. és V-VI. korcsoportok legjobbjai mérették meg magukat.

A 2018/2019-es tanévben 93 fiú és 318 leány csapat, valamint 198 fiú és 585 leány egyéni versenyző indult el országosan a sorozatban. Közülük került be korcsoportonként 12-12 lány-, és fiúcsapat a fővárosi döntőbe.

Az általános iskolások leány versenyeiben a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola csapata mindhárom korosztályban szerepelt, mellettük a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolából az egyéni számokba jutottak be diákok. A fiúknál a pápai Erkel Ferenc Általános Iskola és a Munkácsy Mihály Általános Iskola együttesei mutathatták meg tudásukat. A középiskolásoknál a Vetési Albert Gimnázium fiú és leány alakulata döntőzött, valamint a Lovassy László Gimnázium hölgyei versenyeztek.

Az V-VI. korcsoportban kiemelkedő Veszprém megyei eredmények születtek Fotó: a szervezők

Az I korcsoportos leány versenyben a Botev az ötödik helyen végzett. Egyéniben Jugovits Kata, 0,1 ponttal elmaradva a győztesektől, negyedik lett, Kovács Júlia hatodikként zárt. A fiúknál az Erkel a 12. helyen végzett. A II. és a III-IV. korcsoportos leányoknál a Botev egyaránt az ötödik pozíciót szerezte meg. A III-IV. korcsoportos fiúknál az Erkel hetedik, a Munkácsy nyolcadik lett.

Az V-VI. korcsoportos küzdelmek idén nehezebbnek bizonyultak, mert a korábbi évekhez képest változtatva, idén összevonták a haladó és kezdő kategóriákat, így egy sokkal erősebb mezőnyben küzdöttek a csapatok a dobogós helyekért. Ezzel együtt a Veszprém megyeieknek nagyon jól sikerült a megmérettetés.

A tavalyi győztes vetésis fiúk ugyan idén (gyengébb összeállításban) a 10. helyet tudták megszerezni, a lányoknál viszont a Vetési csapata az előkelő negyedik helyen zárt.

Az érmekért izgalmas csata bontakozott ki. A dobogó legmagasabb fokára végül a Lovassy gimnázium, Prins Rebecca, Polányi Lili, Brotschul Natália, Gerstmár Veronika, György Daniéla, Gugolya Mónika összeállítású alakulata állhatott fel. Egyéni összetettben is lovassys diák szerepelt a legjobban, Gugolya Mónika a tavalyi évhez hasonlóan az első helyen végzett. A vetésis Keller Fruzsina a hatodik, a lovassys György Daniéla a nyolcadik pozícióban végzett. A Lovassy iskola tornászait és a Botev csapatait Papréti Emese, a vetésis együtteseket Kovács Tamás készítette fel a versenyre.

A Veszprém megyei eredmények, I. korcsoport, fiúk, csapat: 12. Erkel, Pápa (Füstös Barnabás, Ivján Olivér, Nagy Zsolt, Szalai Marcell, Nagy Dávid, Renczes Botond). Lányok, csapat: 5. Botev, Veszprém (Csizmadia Ajsa, Vörös Orsolya, Jeremiás Hanna, Horváth Regina, Kovács Júlia, Jugovits Kata). Egyéni: 4. Jugovits Kata, ...6. Kovács Júlia.

II. kcs., lányok, 5. Botev, Veszprém (Horváth Dorina Dóra, Bartus Júlianna, Sági Emma, Jeremiás Laura, Romsics Adél, Vörös Dorottya). Egyéni: 14. Romsics Adél, ...18. Jeremiás Laura.

III-IV. kcs., fiúk: 7. Erkel, Pápa (Pap Gergő, Schmidt Ádám, Mógor Dávid, Ivján Botond, Szabó Balázs, Szabó Barnabás), 8. Munkácsy, Pápa (Tóth Benedek, Hauser Máté, Balogh Bertalan, Kovács Krisztián, Giczi Gábor, Csillak Péter). Lányok: 5. Botev (Ézsiás Boglárka, Polák Luca, Ézsiás Dóra, Gombos Dóra, Raffai Bíbor Alexandra, Kiliti Eszter). Egyéni: 15. Kiliti Eszter.

V-VI. Kcs., fiúk: 10. Vetési, Veszprém (Pónácz András, Erdődi Sámuel, Rózsa Ákos, Szekeres Dominik, Mátyás Balázs, Abalfalvy László). Egyéni: 20. Abafalvy László. Lányok: 1. Lovassy (Prins Rebecca, Polányi Lili, Brotschul Natália, Gerstmár Veronika, György Daniéla, Gugolya Mónika), ...4. Vetési (Krebsz Rea, Zab Johanna, Szlávik Angelika, Kuszi Eszter, Takács Dorottya, Keller Fruzsina). Egyéni: 1. Gugolya Mónika, ….6. Keller Fruzsina, ...8. György Daniéla, ...13. Takács Dorottya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában