Sport

2009.10.28. 17:10

Aranyérmes lett a füredi Vadnai Benjámin

Koper - A szlovéniai kisvárosban megrendezett nemzetközi optimist vitorlás versenyen aranyérmet szerzett Vadnai Benjámin a Balatonfüredi Yacht Club sportolója.

B. Virág Rita

A BYC, valamint a RIVE révfülöpi optimist vitorlás csapat nemrégiben szerepelt Szlovéniában. A fiatalok a pénteki edzést követően, amit Török Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és Perényi Miklós válogatott edző vezettek két napos vetélkedőn vehettek részt.

A nemzetközi erőpróbára összesen 139 egység nevezett be és remek magyar eredmények születtek. Vadnai Benjámin az edzést kihagyta, ám a viadalon magabiztosan teljesített és aranyérmet szerzett. Klubtársai, Gyapjas Balázs az ötödik, Varga Dániel a hetedik lett.

A révfülöpi Péch Lóránt a tizedik, míg Előházi Dorottya a 21. helyen végzett. A serdülő korú Vadnai Jonatán összetettben a 18. helynek örülhetett, ami korosztályában a második helyet jelentette neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!