Sztoján Hanna-emlékverseny

2018.11.29. 10:56

Aranyérmet szerzett a lovassys tornász a Botev-kupán

Az ország minden szegletéből érkeztek tornászok Veszprémbe, a tizedik alkalommal megrendezett Botev-kupára, a Sztoján Hanna-emlékversenyre.

B. Virág Rita

Az ország minden szegletéből érkeztek tornászok a Botev-kupára

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Tizenhárom település mintegy negyvenöt csapata adta le a nevezését a tornaversenyre, amelyet a hagyományokhoz hűen a veszprémi Vetési gimnáziumban bonyolítottak le.

A megyéből a veszprémi és rendező Hriszto Botev Általános Iskola, a Vetési és a Lovassy gimnázium, valamint a balatonfüredi Radnóti iskola vett részt az eseményen.

Az ország minden szegletéből érkeztek tornászok a Botev-kupára Fotó: Balogh Ákos/Napló

A II. korcsoportban a Botev két csapatot indított, a B jelű a nyolcadik helyen végzett. Az A csapat viszont dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett. A tagjai: Bartus Julianna, Sági Emma, Jugovits Kata, Vörös Dorottya, Romsics Adél. Egyéniben Romsics Adél és Vörös Dorottya holtversenyben az ötödik helyen zárt a 82 induló közül. Edző: Papréti Emese.

A balatonfüredi Radnóti gárdája ugyanebben a korcsoportban pedig a kilencedik helyet érdemelte ki. Edző: Eszenyi Bernadett és Morgenthál Gábor.

A III-IV. korcsoportban a Botev iskola az előkelő második helyet szerezte meg, Ézsiás Boglárka, Ézsiás Dóra, Polák Luca, Papp Panna, Gombos Dóra, Kiliti Eszter, Raffai Bíbor szereplésével. Egyéniben a 93 fős mezőnyben Raffai Bíbor a hatodik, Kiliti Eszter a nyolcadik helyen végzett.

A balatonfürediek ebben a kategóriában a tizedik helyet érték el.

A középiskolások, V-VI. korcsoportjában két veszprémi csapat is érmet szerzett: a Lovassy gárdája a második, míg a Vetési alakulata a harmadik lett. Érdekes, hogy a két rivális között mindössze egyetlen tized döntött a végelszámolásnál.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Gugolya Mónika, Kupcsik Csenge, György Daniéla, Gerstmár Veronika, Brotschul Natália, Prins Rebeka.

A bronzérmesek: Keller Fruzsina, Takács Dorottya, Zab Johanna, Kuszi Eszter, Holovits Lili, Nagy Luca, Punk Réka.

A Vetési B jelű csapata pedig a hatodik helyen fejezte be a versengést. A Lovassyt Papréti Emese, míg a Vetésit Kovács Tamás készítette fel.

Egyéniben 35 versenyző tette próbára tudását: a lovassys Gugolya Mónika nagyszerű eredménnyel megelőzött mindenkit, összesen 28,600 pontot szerzett, csapattársa Kupcsik Csenge 27.850 ponttal a negyedik helyen zárt. A Vetésiből Keller Fruzsina a hatodik (27.800), Takács Dorottya a kilencedik (27.550) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában