Sport

2016.08.03. 15:35

Augusztus 12-én az Óváros térről rajtol az idei Hungarian Baja

Veszprém - Nagy nevekből, gépcsodákból nem lesz hiány a jövő héten megyénkbe látogató Hungarian Baja tereprali-világkupafutam mezőnyében, melyben több mint hetven jármű áll majd fel az Óváros tér rajtrácsán .

Heffler Péter

Nyolcadik alkalommal látogat el hazánkba és térségünkbe a tereprali-világkupa mezőnye, mely ezúttal harminc autós párost, öt kamionos triót és harminchat quados, illetve motoros versenyzőt jelent, köztük olyan nevekkel, mint a finn Mikko Hirvonen ralilegenda, aki százhatvanhárom világbajnoki futamon tizenöt győzelmet aratott. Igaz, a futamnak lesz egy nagy hiányzója is, a kétszeres Dakar-rali-győztes Nászer Száleh el-Attija személyében, aki hazáját, Katart képviseli majd a riói olimpián sportlövészetben (merthogy London bronzérmese ebben a számban) - hangzott el a szerda délelőtti sajtótájékoztatón a városházán.

Harminc autós páros, öt kamionos trió és harminchat quados, illetve motoros versenyző indul az idei Hungarian Baja tereprali-világkupafutamon, hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón, melyen (balról jobbra) a háromszoros magyar bajnok Fazekas Károly, Ovádi Péter önkormányzati képviselő, Garamvölgyi Zoltán, a Hungarian Baja szervezőbizottságának elnöke és a terepraliban debütáló balatonfüredi raliversenyző, Osváth Péter is részt vett (fotó: Heffler Péter)

- Veszprém sportos, sportszerető város, joggal lehetünk büszkék nagy hagyományokkal bíró klubjainkra és sportolóinkra - mondta Ovádi Péter, Veszprém megyei jogú város önkormányzati képviselője.

- Veszprém és a veszprémiek elköteleződését a technikai sportok iránt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minden évben nagy sikerrel rendezik nálunk a Veszprém-ralit, és a szlalomversenyeket is, a Hungarian Baja tereprali-világkupafutammal pedig a sportág legkiválóbb képviselőit csábítják hozzánk a szervezők évek óta - tette hozzá Ovádi Péter.

Garamvölgyi Zoltán, a Hungarian Baja szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy a népes mezőny augusztus 12-én (pénteken) 16 órakor rajtol, és az autósok megmutatják magukat Balatonfüreden, Almádiban és Balatonfűzfőn is. Hajmáskérnél egy tizenegy kilométeres, úgynevezett szuperspeciális vár majd a versenyzőkre, akiknek szombaton kétszer, vasárnap pedig egyszer kell teljesíteniük a száznegyven kilométer hosszú pályát, melyen egyébként látványos ugratókból most sem lesz hiány - tudatták a szervezők, míg természetesen idén sem maradhat ki a futam egyik fénypontjának számító döbröntei patakátkelő. Ráadásul hazai versenyzőért is szoríthatunk, ugyanis a raliversenyek világából jól ismert balatonfüredi Osváth Péter is rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!