Sport

2013.09.13. 11:50

Újabb idegenbeli ütközet előtt a BKSE

A Gyöngyös után most a PLER otthonába látogat szombaton a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda- együttese.

Napló sport

Sótonyi mester szerint élethalálharc vár rájuk a nyeretlen fővárosiak otthonában. A Balatonfüred a hét közepén Gyöngyösön ikszelt (22:22), és értékes ponttal térhetett haza.

– A védekezésünk egész jó volt, míg a támadásban azért akadtak jó periódusaink, ám nem lehetek maradéktalanul elégedett. A végjátékban nagyon hiányzott egy vezéregyéniség, s emiatt nem kettő, csak egy pontot hoztunk el. Az is az igazsághoz tartozik, hogy átlövések nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, s nekünk ezen a poszton most nem sikerült maradandót alkotnunk – összegzett Sótonyi László, a Balatonfüredi KSE szakvezetője.

Szombaton újabb nehéz ütközet vár a balatoniakra, ezúttal a PLER otthonában lépnek pályára.



A BKSE (fekete-fehérben balról: Bujtár, Szöllősi, Kovács) egy-egy sikert és döntetlent ért el (Fotó: Penovác Károly)

 

– A PLER eddig nyeretlen, kikapott a Váctól és a SZESE-től is. Épp ezért azt gondolom, élethalálharc vár ránk, a vendéglátónk minden követ megmozgat majd, hogy két vállra fektessen bennünket – mondta a tréner. Sótonyi mester hozzátette, nem lebecsülendő az ellenfél, még akkor sem, ha a tavalyi nyerő emberek, Kocsi, Laurencz vagy Lendvay eligazolt, mert az utánpótlásból tehetséges és győzelemre éhes fiatalokkal töltötték fel a felnőtt- keretet. Ráadásul ott véd a korábban Füreden kézilabdázó Szabó Tamás is.

– Egy percre sem szabad kiengednünk. A saját játékunkra figyelve, koncentráltan kézilabdázva természetesen jó eredményre is képesek lehetünk – hangsúlyozta az edző.A fürediek közül Grigoriev még most sem százszázalékos, azonban a többiek rendelkezésre állnak.

 

 


Az ajkaiak ellen kezd a Füred II

Az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokság is megkezdődik a hétvégén, ahol a BKSE II is érdekelt. Tavaly György László tanítványai nehezen lendültek bele a másodosztályba, ám a tavasszal már szárnyaltak, így épphogy lecsúsztak a dobogóról. Nincsenek konkrét céljaink, a gyerekek fejlődése, előrelépése a legfontosabb számunkra kezdte György László, a fürediek utánpótlás
szakágának vezetője.

- Azt gondolom, az NB I/B-s bajnokság remek lehetőséget biztosít a fiataloknak. Az idén, mivel heten is a felnőttkerethez tartoznak, főként a 94 95-ben született játékosok kapnak majd lehetőséget. Ajkán szeretnénk jó eredményt elérni, győzni akarunk. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a legjobbjaink a felnőttekkel tartanak a PLER-hez, ám ettől függetlenül a két pont megszerzése a célunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!