A titkuk a hit, a fegyelem és az alázat

2019.07.09. 16:00

Az alsóörsiek az országban egyedüliként az összes bajnokijukat megnyerték

Az ország egyetlen százszázalékos teljesítményével zsebelte be a bajnoki címért járó trófeát az Alsóörsi SE labdarúgó-csapata az MTD Hungária megyei harmadosztály keleti csoportjában. A szenzációs teljesítmény receptjét Mihályi András vezetőedző árulta el lapunknak.

Bényi Kálmán

Óvári Gyula ötvenegy találattal szerezte meg a gólkirályi címet a csoportban

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Egészen kiemelkedő szezont produkált a csapat. Címvédőként vágtunk neki a bajnoki pontvadászatnak, így nem lehetett más célunk, mint az újabb aranyérem megszerzése – vágott bele értékelőjébe a fiatal szakember, majd hozzátette.

– Mind a huszonhat bajnoki mérkőzésünket megnyertük, ezen kívül a Magyar Kupában is három találkozót vívtunk meg veretlenül. Országosan nem volt olyan csapat, aki az összes bajnoki mérkőzését megnyerte volna, veretlenül többen végeztek, de százszázalékosan csak az Alsóörs. A legtöbb gólt szereztük, szám szerint 148-at, és a legkevesebbet kaptuk a mezőnyben 15-öt. A gólgyártásból Óvári Gyula ötvenegy, Hideghéti Péter huszonhárom, míg Ríz Richárd húsz találattal vette ki a részét.

Óvári Gyula ötvenegy találattal szerezte meg a gólkirályi címet a csoportban
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A mester külön kiemelte, hogy a diadal nagyrészt a kiváló csapatszellemnek és a példaértékű hozzáállásunknak köszönhetik. Minden évben úgy próbálnak igazolni, hogy az érkezők helyi kötődésűek, vagy valaha itt játszó labdarúgók legyenek. Szakmai indokok mellett azt is fontosnak tartja, hogy emberileg abszolút illeszkedjenek a csapatba.

A focistából lett edző Mihályi András a siker receptjét is megosztotta velünk: – A filozófiánk, amit minden egyes játékos a magáénak érez: Hit, fegyelem, alázat! Ez jellemezte a csapatot egész évben. Sikerszériánkat a folyamatosan javuló érett játékunknak, stabil védelmünknek és improvizatív támadójátékunknak köszönhetjük. A bő keretnek hála, számtalan variációs lehetőség állt rendelkezésünkre. Jövőre szeretnénk egy osztállyal feljebb lépni, a csapat megérett rá és a fejlődésünk miatt ez nagyon fontos lenne.

Az edzések július közepén kezdődnek szerda és pénteki napokon. A rajtig három-négy edzőmérkőzést tervezett a szakvezető. – Amennyiben ugyanez a küzdőszellem jellemzi a társaságot, akkor jó esélyünk van egy újabb nagyszerű eredmény elérésére. A körülmények biztosítottak, köszönjük az alsóörsi önkormányzat támogatását – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában