Véres csatát nyert a Veszprém

2018.09.10. 21:03

Az Aramis SE alaposan megnehezítette a hazaiak dolgát

A hagyományoknak megfelelően óriásit küzdött egymással az 1. FC Veszprém és az Aramis SE a futsal NB I-ben. A hétfői összecsapáson volt vér, veríték, kilenc gól és két piros lap.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

1. FCV-Aramis SE 5-4 (3-3)

Veszprém, 700 néző. V.: Kovács, Vass, Wittner. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Komáromi, Dávid, Gyurcsányi, Bencsik R. Csere: Spandler, Tatai, Tar, Márkus, Boromisza, Bencsik Áron, Bognár, Bencsik Ádám. Edző: Madarász János. Aramis SE: Vámosi – Fekete, Kulcsár, Gál, Boznánszky. Csere: Soós, Frankovszky, Frank, Fekete, Juhász, Bognár. Edző: Frank Tamás.

Alaposan belekezdtek a veszprémiek, akik – a pályaválasztói jog felcserélése miatt – a második fordulóban is hazai környezetben léptek pályára. A nyitányon a bakonyi csapat könnyedén intézte el a Debrecent, most pedig már az első percben vezetést szerzett.

Gyurcsányi passzát Dávid lőtte a kapuba, 1. perc: 1-0.

Nem sokat kellett várni a fiatal fővárosiak válaszára, a 3. percben Dávid hibáját kihasználva Kulcsár volt eredményes, 1-1.

A folytatásban támadásban maradt a Veszprém, ám egy kicsit szorosabb volt a küzdelem. Tatai került helyzetbe, a másik oldalon Schmidmajer védett.

 

A 8. percben egy hazai labdavesztés követően Fekete robogott végig a pályán és lőtt a jobb alsóba, 1-2.

Madarász János időt kért. Tatai lövését védte Vámosi, majd némi meglepetésre tovább tudta növelni előnyét az Aramis.

A 11. percben Gál hatalmas szabadrúgásgólt akasztott Schmidmajer kapujába. A 14 méteres lövés a bal felsőben kötött ki, 1-3.

A 12. percben Bencsik szépített egy hazai labdaszerzést követően, majd Gyurcsányi „nevezett be” a gólszépségversenyre. A rutinos játékos tűpontos távoli lövéssel pókhálózta ki a jobb felsőt, ismét egyenlő volt az állás, 3-3.

A vendégeken volt az időkérés sora. Az 1. FCV teljesen átvette a kezdeményezést, de a budaörsiek kontrái továbbra is veszélyesek voltak. Ráadásul a hazaiak öt perccel a vége előtt elérték ötödik szabálytalanságukat. A hatodik, így a 10 méteres büntető aztán nem lett meg, azonban így is mozgalmas volt a félidő hajrája. A bakonyiak kapufát lőttek, a másik oldalon pedig Schmidmajer védett kétszer is nagyot.

A második játékrész elején szép egyéni akcióból Gál lőtt gólt, 24. perc: 3-4.

Egyre izgalmasabb volt a küzdelem, ez az elkövetett szabálytalanságok számán és intenzitását is meglátszott. Durvaságoktól sem volt mentes a csata, Gál hagyta el vérző fejjel a játékteret (majd tért vissza egy turbánnal). Azért helyzet is akadt, mindkét oldalon volt lehetőség a gólszerzésre.

Kilenc perc volt hátra, amikor újabb Aramis-játékos vérzett, Frankovszky orra találkozott Tatai cipőjével. Utóbbi sárga lapot kapott.

Nem úszta meg ilyen színű kártyával Fekete, aki műesésért kapta meg második sárga lapját, s így a pirosat. A vendégek erősen vitatták az esetet, felszívták magukat és kivédekezték az emberhátrányt.

Már egyenlő létszámnál Tatai tévesztett célt, aztán a 37. percben Kulcsárról pattant saját kapujába a labda, 4-4.

Nem sokkal később gyönyörűen játszotta ki a vendégvédelmet az 1. FCV, Gyurcsányi volt eredményes, 5-4.

A véghajrában a fővárosiak ziccert hibáztak, így a hazai csapat szerezte meg a pontokat. Lefújás után dulakodás alakult ki, Bognár pedig piros lapot kapott.

Madarász János: – Sokszor követtünk el arcpirító hibákat, nagyot kellett küzdenünk a sikerért. Minden elismerésem a vendégeké, akik kiváló teljesítményt nyújtottak.

Frank Tamás: – Nehéz higgadtan értékelni. Úgy érzem, ekkora játékvezetői segítségre nem szorul rá a Veszprém. Ettől függetlenül az utolsó percben kiegyenlíthettünk volna, meg is érdemeltük volna a döntetlent. Játékosaim mindent megtettek, ami még tanulniuk kell, az a higgadtság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában