Sport

2015.09.16. 16:38

Az atlétikai csapatbajnokságon Kéri Bianka volt az egyetlen, aki négy számban is rajthoz állt, két egyénit meg is nyert

Veszprém, Székesfehérvár – Ötödik helyen végzett a csapatversenyben, de a klubok önálló teljesítménye alapján a legjobb lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

B. Virág Rita

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Székesfehérvár, a Bregyói Sportközpont adott otthont az atlétikai csapatbajnokság döntőjének, melyre 258 férfi és 229 női egyéni nevezés mellett 49 váltócsapat is leadta nevezését. A pontversenybe idén beszámítottak a budapesti félmaratoni ob eredményei is.

A kétnapos megméretésen az atléták nemcsak egymással versengtek, hanem eredményeik beleszámítottak a csapatversenybe is. Eszerint a legtöbb pontot a BHSE–UTE alakulata szerezte, 412-t, de csak egyetlen egységgel előzte meg a GEAC–BEAC–Ikarus hármasát. A harmadik helyen DSC–SI–NYSC végzett 352 ponttal.

A VEDAC végül a Pápai SE-vel állt össze, de utóbbi klub egyetlen sportolója nem ért el olyan eredményt, amely a pontversenybe beleszámított volna, így a Bakony–Balaton Team ötödik helyét gyakorlatilag a VEDAC egyedül érte el. A szövetség a helyezésért 2,8 millió forinttal jutalmazza meg a veszprémieket.

A klubok egyéni produkcióját nézve a VEDAC volt a legjobb 287 ponttal.

De nézzük, ki miként szerepelt saját számában. A férfiaknál Bartha László 400 méter gáton második (52.20) helyen végzett.

Páli Viktor súlylökésben szerzett igen értékes második helyet. Fotó: Németh Attila

Kalapácsvetésben két veszprémi is dobogóra állhatott: Pars Krisztián mögött másodikként zárt Pásztor Bence 72,26, harmadikként pedig Hudi Ákos 70,73 méterrel. Súlylökésben Páli Viktor szerzett ezüstérmet, teljesítménye: 16,49 méter.

A nőknél Kéri Bianka az országos bajnoksághoz hasonlóan a csapatbajnokságon is duplázott: 400 méteren 55.56 másodperccel győzött, de 800 méteren is elsőként (2:12.93) ért célba. Somogyi Anett 3000 akadályon gyűjtött be egy bronzérmet (11:09,23).

Kalapácsvetésben Orbán Évát kell kiemelnünk, aki utolsó dobásával 68,35 métert ért el, és ezzel második helyen zárt. Ugyanitt harmadik lett Bácskay Zsófia (66,27), aki klubjával a Németh Pál Dobóakadémiának gyűjtötte a pontokat. A veszprémi dobó súlylökésben is harmadik lett (13,46).

Az érmesek mellett természetesen több remek eredmény született, s a pontszerzők is nagyban hozzájárultak a VEDAC ötödik helyéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!