Sport

2015.09.11. 11:29

Hétvégén elrajtol a férfi kézilabda NB I/B - Az újonc játszik itthon

Veszprém - Négy megyei csapat részvételével elrajtol a hétvégén a férfi kézilabda NB I/B 2015/16-os bajnoksága.

B. Virág Rita

A Várpalotai Bányász SK az előző kiírásban kiesett, de a szövetség mégis lehetőséget biztosított számára, hogy részt vegyen a második vonal versengésében. A tavalyi alakulat gerince eligazolt, mindössze három idősebb játékos maradt, a keretet pedig fiatalokkal, ifi, junior és serdülő korúakkal töltötték fel.

Kaló Sándor edző elmondta, nem tűzhetik ki célul a bennmaradást ezzel a csapattal. Szerinte a legfontosabb, hogy a fiatalokat megerősítsék fizikálisan, technikailag és mentálisan, így talán jövőre elérik az NB I/B-s szintet.

A Palota szombaton a SZESE vendégeként kezd, ahol a tiszes helytállás a cél.

A BKSE uU23-as csapatának edzője, Kárpáti Krisztián a tapasztalatszerzést tartja a legfontosabbnak Fotó: Archív/Penovác Károly

A Csurgói KK U23 otthonában vendégeskedik az MVM Veszprém U23-as alakulata. Az előző évadban a veszprémieknek is fel kellett kötni az alsóneműt, hiszen sokáig veszélyben volt a bennmaradásuk, de végül Pinizsi Zoltán edzővel sikerült a középmezőnyhöz felzárkózni. Most Éles József vette át a szakvezetői feladatokat, aki új csapatot épített és a bennmaradáson túl olyan fiatalokat keres, akik alkalmasak lehetnek később arra, hogy a nagycsapatban is bemutatkozzanak.

Balatonfüreden évek óta stabil csapattal vágnak neki a második vonalnak, most sem lesz ez másként. Kárpáti Krisztián edző korábban úgy fogalmazott, a tapasztalat és rutinszerzés mellett a tagságát is szeretné megőrizni a BKSE U23-as együttese az NB I/B-ben. A nyáron rengeteg új játékos érkezett az utánpótlás bázisra, akik közül többen lehetőséget kapnak majd ebben a bajnokságban is a bemutatkozásra. A Füred vasárnap a Vecsésnél vendégeskedik.

A megyei csapatok közül egyedül az újonc Veszprémi KSE kézilabdázik hazai pályán. Elek László és Károlyfi Viktor tanítványai vasárnap 11 órai kezdettel fogadják a Tatát a Március 15. úti sportcsarnokban. A VKSE-t már a szezon kezdete előtt a dobogóra esélyesek között emlegették a szakemberek, bár Kolep Miklós szakosztályvezető többször elmondta, hátrébb az agarakkal, egyelőre biztos középcsapatként szeretnék pontjaikat gyűjtögetni. Nos, a kerete tényleg brutális, hiszen egykori világválogatott, több válogatott, korábbi NB I-es játékost is a soraiban tudhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!