Sport

2016.09.30. 18:07

Az utolsó másodpercig nyílt volt a csata

Balatonfüred – Nem várt eredmény született a Balatonfüredi KSE és a Komló NB I-es kézilabda összecsapásán. Az utolsó másodpercig nyílt volt a csata.

Horváth Gábor

BKSE-Komló  27:27 (13:12)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Bíró, Kiss. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gábori 2, Kasparek 4, GYŐRI 10 (3), Kemény 4, Zdolik, Varsandán 4 (2). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Debreczeni 2, Semenov, Petrovski, Németh 1, Kancel. Edző: Csoknyai István. Komló: SELYMES – Gebhardt 1, Kékesi 2, TRKULJA 4, Nagy, JERKOVIC 7, Markovic 5 (3). Csere: Granic (kapus), Szögi 2, SZÖLLŐSI 5, Bujtár, Pethő, Marcsek, Wéber 1. Edző: Kilvinger Bálint.


Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétnéteresek: 7/5, ill. 4/2.

Fotó: Penovác Károly


Győri Mátyás két remekbe szabott góljával kezdett a Füred, de a védekezés nem állt össze, mindkétszer egalizált a vendégcsapat.

Ezt követően meglódult a hazai együttes, Győri, Kemény és Kasparek találataival, Fazekas szép védései után 5:2 állt az eredményjelzőn. A Komló időt is kért. Hosszú percekig nem esett újabb gól, végül Trkulja törte meg a csendet. Sőt, Jerkovic lövése után egyre zárkózott a vendéggárda, 10. perc: 5:4.

A BKSE kicsit belealudt a meccsbe, a komlóiak egalizáltak, 5:5. A folytatásban Kasparek bombázott a hálóba, s ismét a Füred jutott előnyhöz, 14. perc: 8:6. Fazekas kivédte Markovic büntetőjét, a Győri hajtotta támadóegység pedig igyekezett leszakítani vetélytársát. A védekezés nem igazán segítette a próbálkozást, Fazekas viszont ismét bravúrt mutatott be, ezúttal a volt füredi Bujtár hetesét hárította, 19. perc: 10:7.

A Komló azonban ismét sikeresen zárkózott, Selymes sem védett rosszul. Ekkor csak Fazekas bravúrjain múlt, hogy nem egyenlítettek a vendégek, a 25. percben 11:10-et mutatott az eredményjelző. Bő egy perccel a félidő vége előtt Kasparek zúdította a kapuba a labdát, a másik oldalon Szöllősi talált be, egy gólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.A második játékrész elején Jerkovic egyenlített, Győri hetesből válaszolt. A Komló nem hagyta magát, kőkeményen harcoltak a vendégek, 34. perc: 15:15.

Győri megszerezte hetedik találatát, ismét két gólos előnyhöz jutott a Füred. A hazaiak percei következtek, jó védekezés után a 39. percben Gábori volt eredményes, 19:15-re vezetett a BKSE. A vendégek időt kértek. A Komló ezúttal sem hagyta magát leszakítani, sok volt a hiba, 20:17-nél Fazekas védte Gebhradt ziccerét. Csoknyai István is kikérte idejét.A 45. percben 21:18 volt az állás, mindkét fél támadásainál gyakran dadogott a labda, aki kevesebbet hibázott, az lőtt gólt. A komlóiak látótávolságon belül voltak, Markovic hetesével 22:21-re jöttek fel. A másik oldalon Győri után Varsandán is hibázott a büntetővonalról.

 



Jerkovic a 49. percben egyenlített, 22:22.

Fej-fej mellett haladtak a végjáték felé a csapatok, 54. perc: 24:23. A füredieknek sikerült meglépniük kettővel, de emberhátrányba kerültek, Trkulja egalizált, 25:25. Szöllősi bő három perccel a vége előtt megszerezte a vezetést a Komlónak, először a meccsen, Győri egyenlített.

Markovic hetesével ismét a vendégeknél volt az előny, egy perce maradt a BKSE-ének, Győri parádés találatot szerzett, 27:27. De volt még egy támadása a Komlónak, amely előtt időt kért a vendégek edzője. A baranyaiak nem éltek a lehetőséggel, maradt az iksz.

Hiába dominálta a meccset a Füred, képtelen volt kellő távolságba lépni ellenfelétől. A szívós – remek szurkolótábor hajtotta – Komló pedig kihasználta az adódó lehetőséget és elvitte az egy pontot. Győri Mátyás kiemelkedő teljesítményt nyújtott, Fazekas Nándor több bravúrt is bemutatott a kapuban, mást viszont nem lehet kiemelni a hazaiaktól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!