australian open

2020.01.22. 06:25

A legjobb 32 közé jutott Fucsovics

Babos Tímea sajnos viszont az első fordulóban búcsúzott.

Hugary's Marton Fucsovics celebrates after victory against Italy's Jannik Sinner during their men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: William West

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.

Az első két szettben a világranglistán 67. magyar játékos egy-egy brék után, 3:3-nál ismét elvette riválisa adogatását, aki tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, és jelenleg a 82. helyen áll. Ez mindkét esetben elég volt a szett megnyeréséhez, a harmadik felvonásban viszont a 27 éves Fucsovics került hátrányba (0:2), ám stabil alapvonaljátékkal 4:3-ra fordított, 18 éves riválisa pedig – aki tavaly áprilisban a budapesti tornán vívta élete első ATP-főtáblás találkozóját – meccslabdánál kettős hibát ütött. Első találkozójuk 2 óra 16 percig tartott.

Fucsovics a diadal után a pálya szélén boldogan fogadta a magyar szurkolók gratulációját, majd mindenkivel „lepacsizott” és fotózkodott.

„Remekül sikerült felkészülni Jannikból, kicsit magamra ismertem benne, mert 18 évesen én is próbáltam leütni az ellenfelet a pályáról és nagy nyerőket ütni” – nyilatkozta a Tennis love and game oldalnak. „Most, lassan 28 éves fejjel már máshogy gondolkodom, próbáltam variálni a játékot, a nagy szélben minél több első szervát beütni, és felnőttesen játszani. A 20 éves Shapovalov elleni első körös győzelmem után elhittem, hogy meg tudom verni ezeket a fiatal játékosokat, mindkettejük ellen azt éreztem, hogy én vagyok a nagyfiú, és meg kell mutatnom nekik.”

Fucsovics elárulta, már az előző napokban is jól ütötte a labdát, „fekszik” neki a labda és a pálya is. Hozzátette, sokat segítettek neki a magyar szurkolók, és a sok „hajrá, Marci”-tól szinte hazai pályán érezte magát.

Az MTK teniszezőjére az amerikai Tommy Paul (80.) vár a 32 között, aki a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot több mint négyórás csatában, döntő rövidítésben búcsúztatta.

Babos kikapott 18 éves lengyel ellenfelétől

A nőknél Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott, miután szerdán kikapott a lengyel Iga Swiatektől. A világranglistán 88. magyar játékos – honlapja szerint – gyengén kezdte a 33 perces első játszmát, és 18 éves ellenfele gyorsan el is döntötte azt. Az 56. helyen álló Swiatek a második gémben brékelt, utána pedig 5:3-ig szinte tökéletesen adogatott, s alig veszített labdamenetet.

A két játékos első találkozójának második felvonása sem hozott változást. A lengyel tinédzser két brékkel 4:0-ra elhúzott, ekkor a 26 éves Babos hozta az adogatását, majd elszalasztotta egyetlen bréklabdáját. Végül 5:2-es állásnál Swiatek magabiztosan hozta a szerváját, és befejezte a mérkőzést, amely 1 óra 8 percig tartott.

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán csütörtökön kezdi meg szereplését párosban. A második helyen kiemelt, világbajnok magyar, francia duó a 64 között a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román kettőssel csap össze.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

nők:

Babos Tímea-Iga Swiatek (lengyel) 3:6, 2:62. forduló (a 32 közé jutásért):

2. forduló (a 32 közé jutásért):

férfiak:

Fucsovics Márton-Jannik Sinner (olasz) 6:4, 6:4, 6:3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában