Sport

2017.05.24. 17:47

Bajnok a Telekom Veszprém!

Szeged – Végig nagyon kontrollált, összeszedett játékkal az első mérkőzésen megszerzett hat gólos előnyből hármat megtartott a Telekom Veszprém, így zsinórban tizedszer, összességében huszonötödször megnyerte a magyar bajnokságot a bakonyi férfi kézilabda együttes.

B. Virág Rita

Mol-Pick Szeged-Telekom Veszprém

30:27 (15:14)

Szeged, 3500 néző. V.: Herczeg, Südi. Mol-Pick Szeged: Sego – Rodriguez, Buntic 4, Skube, Gaber, Bodó 6, Kallman 7. Csere: Kastelic (kapus), Thiagus Petrus 4, Blazevic, Bóka, Bánhidi 1, Obranovic, Balogh 6 (3), Sostaric 2. Edző: Juan Carlos Pastor. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 2, Sulic 2, Nagy 3, Schuch, Terzic, Ugalde 2. Csere: Mikler (kapus), Palmarsson 5, Ilic 2, Nilsson 1, Lékai 4, Blagotinsek 1, Gajic 4 (3), Iváncsik 1, Gulyás. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

Hiába nyerte meg a visszavágót a Szeged, a Veszprém lett a bajnok (Fotó: Török Attila/nemzetisport.hu)

A bajnoki döntő visszavágója előtt derült ki, hogy Jose Manuel Sierra, a trónkövetelő kapusa még sem vállalja a mérkőzést. Az első meccsen, Veszprémben a bemelegítésnél eltört az egyik hüvelykujja, akkor remek formában végigvédte a találkozót, azonban a szegedi ütközeten nem tudott pályára lépni.

A veszprémiek edzője, Javier Sabate az első összecsapáshoz hasonlóan egy helyet nyitva hagyott a jegyzőkönyvben, Gulyás Péter, Chema Rodriguez és Ancsin Gábor várta a kispad mögött, hogy amikor kell, beugorjon.

A szegediek utoljára 2007-ben nyertek bajnokságot, akkor a másodikat, s a szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt aranyérmes csapat tagjait szólították a küzdőtérre, akiket hatalmas ovációval fogadott a közönség.

Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged szakvezetője a kezdő sípszó előtt arról beszélt, láttunk már csodát és töretlen hittel bízik benne, hogy győzhet a csapata. Azt is kiemelte, az elsődleges céljuk, hogy nyerjenek, és ha már úgy áll a meccs, hogy kialakult egy állandó, három-négy gólos különbség, akkor új célt fogalmaznak meg.

A vendégek szereztek vezetést, Kallman egyenlített. Ilic átlövése után Sulic kapta a találkozó első kiállítását, Thiagus Petrus pedig azonnal ki is egyenlített, sőt a veszprémiek kapus nélkül támadtak, az eladott labdát is a brazil vágta a hálóba (6. perc: 3:2).

Thiagus Petrus harmadik találatával először vezetett kettővel a Szeged, szerencsére azonban ez nem állandósult, a Telekom újra és újra visszajött egy gólra (12. perc: 6:5).

Mikler Roland kapus és Nagy László (b-j) címvédő bajnok Telekom Veszprém játékosai mutatják érmüket a MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő visszavágó mérkőzés után MTI Fotó: Ujvári Sándor

A 13. percben Sulic már a második két perces büntetését kapta, mert Bodót megpróbálta arcon könyökölni. A Veszprém Nagy góljával megnyerte az emberhátrányt, így a félidő derekához érve 7:6 állt az eredményjelzőn.

A 20. percben hosszasan támadtak a fekete mezes bakonyiak, majd Nilsson kiegyenlített (8:8). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Veszprém védekezésben pihentette Nagy Lászlót, Blagotinsek remekül helyt állt a posztján. Aztán a csapatkapitány egy eladott labda után szabálytalanul védekezett, amiért meg is kapta első kisbüntetését. Lékai emberhátrányban is egyenlített, viszont nem kellett sokat várnunk a válaszra, Thiagus Petrus és Bodó góljaival 12:10-re alakult az állás. Gyors gólváltás következett, Palmarsson és Bodó volt a két főszereplő. Thiagus Petrus két percének köszönhetően emberelőnybe került a címvédő azonban megint Bodó villant. Sabate kért időt, Ugalde fogadta meg tanácsait, viszont két percig megint hátrányba került a regnáló bajnok Schuch miatt, és Balogh hetesével 15:13-ra alakult a mérkőzés. Palmarsson csodapasszából Nilsson egyre hozta fel csapatát.

A második játékrész Iváncsik találatával indult, a túloldalon Sostaric kínaiból vette vissza a vezetést. Nagy és Lékai góljai után először vezetett a Telekom, ám egyelőre nem tudott tetemes előnyt kiharcolni (40. perc: 19:20).

Palmarsson átlövésével már nyolc gólt kellett volna ledolgoznia a szegedieknek, ezért Pastor edző időt kért, hogy egy utolsó rohamra buzdítsa övéit (42. perc: 20:22). A rövid tanácskozás meghozta eredményét, a Tisza-partiak két percen belül egyenlítettek, sőt Balogh meghozta hangját a hazai közönségnek (45. perc: 23:22).

Támadásban változtatott Sabate, a Palmarsson, Lékai, Ilic belső hármas jól tette a dolgát, aztán Bodó bombája után Blagotinsek szaladt végig egy labdával (50. perc: 25:24).

A hajrában sem történt meglepetés, a nagy szívvel küzdő szegediek 28:26-nál is reménykedtek, a hazai szurkolótábor buzdítása közepette Kallman háromra növelte a differenciát (56. perc: 29:26). A rutinos veszprémieknél mindig akadt valaki, aki megrázta magát, így volt ez most is, Palmarsson már öt gólnál járt.

Alilovic megfogta Balogh hetesét, Sabate időt kért, majd Gulyás Péter érkezett. Alilovic kivédte Skube hetesét, aztán Thiagus Petrus ziccerét is. Egy perc maradt, Bodó távoli lökete után már állva ugrált a veszprémi kispad, s bár 30:27-es vereséget szenvedett, végül zsinórban tizedszer, összességében huszonötödször bajnok a Telekom Veszprém együttese.

 

Juan Carlos Pastor: - Gratulálok a Veszprémnek és a mi csapatunknak is. Nem sikerült ledolgozni a hátrányt, nagyon sok gondunk volt a sérültek miatt, viszont, akik játszottak, végigharcolták a meccset. A szurkolóknak külön köszönet, akik végig segítettek, támogattak bennünket.

Iváncsik Gergő: - Örülök, hogy sikerült megvédenünk a címünket, Szegeden mindig óriási érzés és nagyon nehéz játszani. Ez volt az utolsó magyar bajnoki mérkőzésem veszprémi színekben, várom majd a folytatást.

Javier Sabate: - Egyre nehezebb nyerni a Szeged ellen, minden évben közelebb került hozzánk. Szerintem óriási, amit ebben a szezonban csináltunk, gratulálok, büszke vagyok a csapatomra. Ezzel együtt a Szegednek is jár a gratuláció, óriási ellenfél, nagyon jól dolgoznak itt. Győztes típusú ember vagyok, keményen dolgoztunk egész szezonban, majdnem mindenki elfogadta, amit ősztől hangsúlyozok, de volt, aki nem akarta megérteni, hogy milyen nehéz dolgunk volt. Holnaptól kezdődik a felkészülés a PSG ellen, egyelőre nem foglalkozom azzal, hogy ősztől hol fogok dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!