Sport

2016.11.03. 18:35

Bajnoki pontok - Kíméletlen terepen álltak helyt

Csákberény, Veszprém - Egyéni és egyesületi váltóban is remek eredményeket értek el megyénk tájfutói a közelmúltban megrendezett 2016. évi nyílt országos bajnokságon.

Bényi Kálmán

Az egyesületi váltó ob helyszínéül szép panorámájú, sziklákkal teli, meredek lefutású völgyekkel tagolt, sokfelé nagyon nehezen futható, kőkemény pályákat álmodtak meg a szervezők.

Szép eredmény, hogy a megmérettetésre nevező három Veszprém megyei csapatból kettőnek is sikerült bajnoki pontokat szereznie.

Az N150 kategóriában bronzérmes lett a Veszprémi Honvéd szenior női csapata: Kaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné. A küzdelem szorosságát jelzi, hogy alig négy másodperces előnnyel jutottak fel a dobogóra.

Az F170 kategóriában pedig a Tapolcai Honvéd SE Domán Gábor, Vereszki Tibor, Molnár Zoltán, Molnár Attila összetételű szenior férfiváltójának sikerült negyedikként célba érkeznie.

Péntek Gréti (kék felsőben) nagyot küzdött és dobogóra állhatott a 20 éves női elit kategóriában
Fotó: Máthé István

A váltóban indulók számára részben már ismert volt, milyen kíméletlen terepre kell számítani másnap az egyéni bajnokságon is.

Nem okozott meglepetést, hogy a mezőnyök egy része a győztes időknél jóval lassabban, annak akár többszöröse alatt tudta csak teljesíteni a kijelölt feladatot.

A színvonalas erőpróbán a fiatalok közül többeknek is sikerült bajnoki pontokat jelentő helyen befutniuk, Péntek Gréti pedig a dobogóra is felküzdötte magát a 20 éves női elit mezőny harmadik legjobb idejével.

A Veszprém megyei klubokat képviselő szeniorok szintén kitettek magukért az évad utolsó egyéni országos bajnokságán.

Egyéni eredmények, F14E: 4. Bálint Benedek (VHS), F16E: 4. Péntek Márton (BSC).

F65A: 2. Bikki Sándor (VTC), 3. Bacsó Attila (HER), 4. Ládi János (BTK), 5. Korbély Tibor (HER).

F70A: 3. Komár Béla (HER).

N16E: 6. Mérő Dominika (VHS), N20E: 3. Péntek Gréti (BSC), N45A: 4. Németh Zsoltné (VHS), N60A: 3. Wieder Ilona (VHS).

N65A: 1. Komár Béláné (HER), N70A: 2. Cser Borbála (HER).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!