Sport

2017.06.04. 18:04

Bajnokok Ligája győztes a Vardar Szkopje!

Köln - A férfi kézilabdázók kölni négyes döntőjében először szereplő, macedón Vardar Szkopje Cupic utolsó másodperces találatával legyőzte a francia sztáralakulatot, a Paris Saint-Germaint és ezzel megnyerte a Bajnokok Ligája döntőjét.

B. Virág Rita

Fanatsztikus mérkőzést hozott a Szkopje és a Párizs csatája. Az első félidőben még inkább a franciák akarata érvényesült, de a Vardar fokozatosan átvette az irányítást és a zseniálisan védő Strebik Árpád vezérletével már rendre ott volt az előny. A szívósan küzdő PSG hat másodperccel a vége előtt egyenlített (23:23). Aztán jött Ivan Cupic, aki az előző idényben még a lengyel Kielcével ünnepelhetett BL-győzelmet és az utolsó másodpercben megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

Ivan Cupic ezzel történelmet írt, hiszen előtte még soha senki nem tudott duplázni a BL-ben. Ugyanakkor a Vardar Szkopje szereplése is sporttörténelmi, először jutott el Kölnbe, a négyes döntőbe, macedón csapat még sosem játszott itt, ráadásul rögvest a csúcsra ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!