Sport

2015.08.10. 15:46

Bajnokokat győzött le Szolnoki Olivér

Veszprém - Éremmel tért haza az Ausztriában rendezett Európa-bajnokságról a veszprémi Szolnoki Olivér, aki jelenleg az ország elsőszámú pool biliárdozója.

Horváth Gábor

A veszprémi fiatalember nagyon készült a junior Európa-bajnokságra, amelynek az ausztriai St. Johann im Pungau adott otthont.

Szolnoki Olivér utolsó éves juniorként szerepelt az eseményen, több játéknemben is harcba szállt. Edzőjével, Tóth Sándorral rengeteget gyakoroltak az Eb előtt, ennek ellenére egyáltalán nem indult jól számára a kontinenstorna. A 14/1 és a 10-es játékban sem sikerült beverekednie magát a legjobb 16 közé, egyaránt a 17. helyen zárta a viadalt.

Szolnoki Olivér remek teljesítményére a szervezők is felfigyeltek (Fotó: Szolnokiné Virág Marianna)

A veszprémi versenyző csalódott volt, de sokáig nem bánkódhatott, hiszen következett kedvence, a 8-as játéknem. Az osztrák Európa-bajnok Guttenberger vígaszágra juttata a magyar indulót, aki azonban emiatt nem zökkent ki a játékból. A folytatásban legyőzte a szintén hazai Ljubuncicot, majd a svájci Schneidert is, mindkét meccs 7:4-re végződött. A legjobb nyolc közé jutásért a lengyel Eb-ezüstérmes Muklewicz sem tudta megállítani (7:2) Olivért, aki taktikus játékkal a háromszoros Európa-bajnok német Wahlt is két vállra fektette. A végállomás az elődöntőben következett, ahol a veszprémi fiú nem bírt az orosz Dudanets-cel, így bronzéremmel térhetett haza.Olivér egy sor nagy nevet győzött le, ráadásul szép játékkal, amelyre a szervezők is felfigyeltek.

Az Eb-t követően a fiatal versenyző részt vett egy rangos felnőtt megmérettetésen, és remekül helyt állt, 231 induló közül a 49. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!