Sport

2017.03.15. 21:01

A négyes döntőbe jutás a tét a mai rangadón a BKSE és a Csurgói KK között

Balatonfüred - A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK óriási csatákban bővelkedő közös története ma újabb fejezettel folytatódik.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE ma 18 órától a Csurgói KK vendégeként lép pályára. A tét nem kicsi: a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében való szereplés. Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt ugyanez volt a párosítás a sorozat negyeddöntőjében, akkor (a találkozót a Csurgói KK ideiglenes otthonában, Nagyatádon rendezték) a BKSE magabiztosan ejtette ki nagy riválisát, amellyel rendre a bajnokságban is óriási csatákat vív.

Ebben a szezonban eddig egy meccset játszottak az NB I-ben a felek, novemberben a fürediek hazai pályán 27:23 arányban győztek. A Csurgó jelenleg egy ponttal jobban áll a bajnokságban, mint a Balaton-parti csapat. A Somogy megyeieknek volt egy komoly hullámvölgyük, amelyből talán most van kikapaszkodóban a Sótonyi László vezette társaság.

A BKSE az utóbbi időben folyamatosan fejlődő formát mutatott, viszont bő két hete nem lépett tétmeccsen a pályára.

Kell a fanatizmus a BKSE csapatától, a Csurgói KK otthonában másképp nem lehet sikert elérni Fotó: Penovác Károly

- Nem biztos, hogy jót tett nekünk ez a szünet, hiszen lendületben voltunk. Ezért is szerveztünk edzőmeccset a Veszprémmel, amelynek B csapatával jól sikerül találkozót játszottunk. Az is pozitívum, hogy sok időnk volt felkészülni a csurgói összecsapásra - válaszolt lapunk érdeklődésére Csoknyai István, a balatonfürediek szakvezetője, aki megjegyezte: a Csurgónak volt egy kisiklása, Vácon és Mezőkövesden is kikapott az együttes, amely azonban legutóbbi bajnokiján, Egerben bizonyította, hogy ismét a helyes úton van. Saját pályán ráadásul csak a leg-jobbak tudják legyőzni a Sótonyi-alakulatot.

- Nem lesz egyszerű, de ez természetes, óriási csatára van kilátás. Mindkét csapat nagyon szeretne bejutni a négyes döntőbe. Itthon mi lennénk az esélyesebbek, idegenben körülbelül 30-40 százalékot adok magunknak. Szoros, fej fej melletti küzdelem esetén számunkra kedvez, hogy nekünk a döntetlen is jó - fogalmazott Csoknyai, aki elárulta: kisebb gondok akadnak, de a keret teljes.

Debrecenben lesz a négyes döntő

Ahogyan tavaly, idén is Debrecen ad otthon a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének. A Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged biztos résztvevő, a másik két csapat a Csurgói KK-BKSE és az FTC-Tatabánya párharcból kerül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!