súlyos vereség

2018.06.10. 10:19

Balatonfüredi FC: marad a megye I?

Súlyos vereséget szenvedett a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-as osztályozó párharc első fordulójában, szombaton idegenben.

Horváth Gábor

Udvardi Márk az első félidőben még szépített, a hazaiak azonban fordulás után három találattal válaszoltak és könnyen lehet, el is döntötték a párharcot Fotó: Pesthy Márton / Napló

Eger SE–BFC 5:1 (2:1)

Eger, 500 néző. Jv.: Nagy R. Eger SE: Bollók – Mikolka (Vígh), Galambosi, Farkas K., Fekete, Antal (Balogh M.), Vajda, Gresó, Busai, Benke, Lakatos.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Rápó, Imre, Tóth G., Szabó P. (Szurok), Kós, Krén (Pálfi R.), Grecsó, Udvardi, Lattenstein. Edző: Laki Zoltán, Szalay Gábor.

Gólszerzők: Benke (2), Gresó, Antal, Vajda, ill. Udvardi.

Nehéz mérkőzésre számítva utazott el a Veszprém megyei labdarúgó első osztály idei bajnoka, a Balatonfüredi FC, amely a Heves megyei pontvadászatot vereség nélkül megnyerő Eger vendége volt az NB III-ba kerülésért zajló osztályozó első körében.

Udvardi Márk az első félidőben még szépített, a hazaiak azonban fordulás után három találattal válaszoltak, és könnyen lehet, el is döntötték a párharcot Fotó: Pesthy Márton / Napló

Az élénk érdeklődéssel kísért találkozón már az 5. percben vezetett a hazai csapat. Gresó kiugratása után Vajda emelt a füredi kapuba, 1:0.

A 13. percben óriási helyzetben Fekete lőtt közelről az égbe. Egyértelműen megzavarta a gyors gól a füredieket, a házigazda magabiztosan nyerte meg a párharcokat, uralta a játékot.

A 35. percben középpályás labdavesztés után Benke, akit nem támadott senki, 22 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba, 2:0.

A 37. percben az első formás füredi támadás végén Tóth beadását a hazai védők elvétették, s a jól érkező Udvardi a kapu jobb oldalába perdített, 2:1.

Szünet után bizakodva várták a jó folytatást a fürediek, de a hazaiak hamar lehűtötték a kedélyeket.

Az 52. percben Fekete – Gresó óriási hibája után – sakk-matt helyzetbe hozta Benkét, aki közelről nem hibázott, 3:1.

Próbálkozott, ment előre a BFC, de a nagyon magabiztosan játszó Eger ellentámadásai életveszélyesek voltak.

Fogarasinak volt köszönhető, hogy maradt az állás, igaz, csak a 73. percig. Ekkor Antal egy csel után 21 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 4:1.

A 80. percben újabb Fogarasi-hárítást könyvelhettünk el, de a 84. percben már ő sem tudott segíteni. Gresó egy könnyű szívvel befújt büntetőt vágott be kíméletlenül, 5:1.

A 93. percben aztán jogos tizenegyeshez jutott a hazai gárda, de Fekete lövését Fogarasi parádésan védte.

A mai napon ennyivel jobb volt az Eger, harcosabb, magabiztosabb volt, megérdemelten nyert. A BFC megilletődötten játszott, védekezésben súlyos egyéni hibákat követett el, támadójátékban nagyon keveset mutatott, csak Fogarasi teljesítményét lehet kiemelni.

Jók: Benke, Antal, Fekete, ill. Fogarasi.

A párharc visszavágója szombaton 17 órakor kezdődik Balatonfüreden.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában