Sport

2017.05.13. 18:31

Balatonfüredi KSE: két újabb játékos dőlt ki, tízgólos vereség

Tízgólos vereséggel zárta a 2016/2017-es szezont az alaposan felforgatott és megfiatalított Balatonfüredi KSE szombaton a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Szeged-BKSE 29:19 (16:11)

Szeged, 1500 néző. V.: Hargitai, Markó. MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 6, Buntic 4, Bánhidi 1, Skube 2, Kallman 2, Thiagus 5. Csere: Sego (kapus), Obranovic 1, Bodó 1, Balogh 1, Bóka 1, Gaber 2, Rodriguez 3, Zubai, Fekete. Edző: Juan Carlos Pastor. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Déber, Kasparek 3, Németh 1, Debreczeni 5, Vasvári 4, Varsandán 1. Csere: Ristanovic (kapus), Gerdán, Petrovski 2, Kemény, Szilágyi, Ivanovic, Gábori, Nemes 3, Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 10/5, ill. 0/0.

A szezon utolsó fordulójában a MOL-Pick Szeged vendége volt a Balatonfüredi KSE, amelynél az utolsó pillanatban Győri Mátyás és Kemény László is feliratkozott az egyébként is hosszú sérült listára.

A fürediek hatodikként zárják a szezont
Fotó: Penovác Károly

A Tisza-partiak esélyeshez méltón gyorsan elléptek ellenfelüktől, 6. perc: 4:1. Tovább viszont nem nőtt a különbség, amely a félidő hajrájáig két-három találat volt, 26. perc: 12:9. A végét megnyomta a MOL-Pick, amely hattal is vezetett, végül öt gólos előnnyel vonult pihenőre.

A második játékrész elején nyolcra hízott a differencia (37. perc: 20:12), nem sokkal később pedig már tíz volt közte, 23:13.

A fiatalokkal felálló BKSE, amely a meccs jelentős részében kapusát lehozva hét mezőnyjátékossal kézilabdázott, igyekezett tartani a tempót, s ez most egy tízgólos vereségre volt elég. A Szeged készülhet a bajnoki fináléra, a balatonfürediek a hatodik helyen zárják az idényt.

Csoknyai István: - Tisztességesen játszottunk, több problémánk is volt, de a sérülteket helyettesítő a fiatalok szépen dolgoztak. A Szeged természetesen más dimenzióban kézilabdázik, az eredmény ránk nézve hízelgő, ugyanakkor a szezon utolsó meccsén remek hozzáállást és küzdőképességet mutattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!