kézilabda nb I

2019.05.18. 19:54

Balatonfüredi KSE: megszakadt a győzelmi sorozat

Hosszú győzelmi sorozata szakadt meg a Balatonfüredi KSE-nek a férfi kézilabda NB I 2018/2019-es idényének zárókörében.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

FTC-BKSE 31-26 (16-14)

Budapest, 300 néző. V.: Andorka, Hucker. Ferencvárosi TC: Mijatovic – Szakály 9 (5), Oláh 4, Debreczeni 5, Andjelic 6, Prainer 1, Kovacsics 2. Csere: Zernovic (kapus), Pordán 3, Orjonikidze 1, Bali, Ónodi, Pálos, Imre, Lukács. Edző: Horváth Attila. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Déber 1, Németh 1, Kemény, Topic 6, Szita 4, Bóka 1. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Szöllősi B. 7 (1), Máthé 4 (3) Semenov 2, Szász, Orbán, Határ, Szöllősi O. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4.

A Ferencvárosi TC otthonába volt hivatalos a Balatonfüredi KSE a szezon utolsó fordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy a vendégek a negyedik helyen végeznek, nagy tétje tehát számukra nem volt a találkozónak, ugyanakkor a BKSE mindenképpen szerette volna folytatni február óta tartó sikerszériáját.

A mérkőzés elején fe -fej mellett haladtak a felek, egészen a 13. percig legfeljebb egy gól volt a különbség, ekkor a volt füredi Debreczeni találatával 7-5-re alakult az állás. A Balaton-partiak egalizáltak, sőt, a 20. percben sikerült fordítaniuk, Máthé Dominik értékesített hétmétereseit követően már 9-11 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban az FTC futott az eredmény után, és ezt sikeresen tette, a zöld-fehérek visszavették a kezdeményezést, kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második félidő elején újabb hazai találatok jöttek, egyre jobban leszakadt vetélytársától a Füred, 38. perc: 21-16. Csoknyai István időkérése után hiába védett kétszer is szépen Fazekas Nándor, tovább nőtt a különbség a két együttes között. Már hattal vezetett a Fradi, Máthé szépített a büntetővonalról, ám ezután gyorsan nyolcra hízott a hazai előny, 44. perc: 25-17.

Ekkora fór birtokában nyugodtan kézilabdázhattak a fővárosiak. A vendégcsapat mínusz négyig (54. perc: 28-24) tudott visszakapaszkodni, végül öttel nyert a Ferencváros.

A füredieknek ezzel a vereséggel kilencmeccses győzelmi sorozata szakadt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában