Sport

2009.11.09. 10:16

Bayern-társasjáték: ki fog gól(oka)t lőni?

Budapest - Münchenben már lemondtak a Bayern őszi bajnoki címéről, mivel a sokszoros címvédő csapatnak - a szombati kínos döntetlen után - immár hat pontra nőtt a hátránya a labdarúgó Bundesliga táblázatát 26 ponttal vezető Bayer Leverkusennel szemben.

MTI

Louis van Gaal edző lassan ugyanolyan kényelmetlen helyzetbe kerül, mint elődei a bajorok kispadján. Felix Magathot és Jürgen Klinsmannt éppen azért tették rövid idő után (szezon közben) lapátra, mert a sztárokkal teli müncheni gárda adós maradt az elvárt eredménnyel: az élboly egyik helyének kibérlésével és végül a bajnoki cím megnyerésével. Tizenkét forduló után a Bayern csak nyolcadik a táblázaton; a 18-10-es gólkülönbség arról árulkodik, hogy főleg a csatárok maradnak el a vezetőség meg a szurkolók várakozásától. A tabella első nyolc csapata közül ugyanis mindegyik több gólt rúgott eddig, mint a bajorok.
   
Nem megy a játék Luca Toninak, a három évvel ezelőtt szerződtetett olasz gólzsáknak. Tavaszi sérülése után egyelőre nem nyerte vissza régi jó formáját, az edző le is cserélte szombaton a Schalke elleni mérkőzés (1-1) szünetében. Toni ezen annyira feldühödött, hogy a második félidőt meg sem várva elhagyta a stadiont. Emiatt vaskos - hírek szerint akár 50 ezer eurós - pénzbüntetés vár rá. Hasonló fegyelmi intézkedésre számíthat Philipp Lahm, aki a Süddeutsche Zeitungnak adott szókimondó nyilatkozatával vívta ki a menedzsment haragját. A hátvéd többek között tervszerűtlenséget és elhibázott káderpolitikát vetett a klubvezetőség szemére.
   
Botladozik az őszi szezont jól kezdő Hamburg is: már a negyedik egymást követő bajnoki meccsükön nem tudtak győzni Bruno Labbadia edző fiai. Ezúttal Hannoverben hagytak egy pontot (2-2) úgy, hogy a hazaiak a 88. percben megítélt (jogos) büntetővel hozták döntetlenre a mérkőzést. Ezzel már 3 pontra nőtt a HSV hátránya az éllovas Leverkusen mögött. Azonos (23)pontszáma van a Werder Bremennek is, amely otthon nem bírt a táblázat második felében tanyázó Borussia Dortmunddal. A zöld-fehérek játékán meglátszott a sérült Pizarro hiánya és a nemzetközi kupaszereplés okozta pluszterhelés. Ráadásul a játékvezető (les címén) nem adott meg egy szabályos körülmények között született gólt a Hannovernek...
   
A Schalke müncheni pontszerzése újabb elégtétel volt Magath edző számára, akit alig két éve rúgtak ki a Bayerntől. A szemüveges tréner nem sokkal később átvette a VfL Wolfsburg irányítását, és másfél év alatt bajnokcsapatot faragott az autógyári együttesből. Nyár óta pedig megmentőként ténykedik a Ruhr-vidéki bányászcsapatnál, és a jelek szerint a gelsenkircheni klub vezetői jó lóra, azaz edzőre tettek: a Schalke hetek óta az élbolyban tanyázik, hátránya az éllovas mögött csak 4 pont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!