Az alsóházban szerepelnek a folytatásban

2020.02.20. 07:00

Befejeződött a futsal NB II alapszakasza, a Tihanyi FC a tabella kilencedik helyén végzett

A kilencedik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát a Tihanyi FC a futsal NB II nyugati csoportjában. A pontvadászat hamarosan a rájátszással folytatódik, a félszigetiek az alsóházban szerepelnek.

Horváth Gábor

A félszigetiek (fehér mezben, elöl Hoffer Levente) vereséggel zárták a bajnokság első részét

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Tizennyolc meccset teljesítve négy sikerrel, egy döntetlennel és tizenhárom vereséggel fejezte be a futsal NB II nyugati csoportjának alapszakaszát a Tihanyi FC.

Németh Gábor alakulata ezzel a kilencedik helyen végzett a 10 tagú mezőnyben, így a folytatásban az alsóházban szerepel majd.

A tihanyiak utolsó mérkőzésükön kikaptak, hazai pályán az ELTE-BEAC együttesével szemben maradtak alul. Érdekesség, a házigazda az első és az utolsó percben talált be, a vendégek viszont a két gól között ötször is eredményesek voltak.

Eredmény: Tihanyi FC– ELTE-BEAC 2-5 (1-1).

Tihany. Vezette: Kubicsek, Vörös, Fellner. Tihanyi Futsal Club: Jónás – Hoffer L., László, Petróczi, Erdősi X. Csere: Endresz, Erdősi P., Dévényi, Csejtei, Németh. Edző: Németh Gábor.

Gólszerző: Erdősi X. (1.), Erdősi P. (40.), illetve Szekér (12.), Szálas (24., 40.), Dauner (29.), Gémesi (35.).

A félszigetiek (fehér mezben, elöl Hoffer Levente) vereséggel zárták a bajnokság első részét
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az alapszakasz végeredménye: 1. TFSE 50 pont, 2. Nagykanizsa 40, 3. PTE PEAC 38, 4. ELTE-BEAC 30, 5. Haladás II 27, 6. REAC-SISE 21, 7. Érdi VSE 20, 8. Hidegkúti SC 14, 9. Tihanyi FC 13, 10. SZC Futsal Club 9. (A PAFC visszalépett.)

A rájátszásban az első hat helyezett szerepel a felső-, az utolsó négy pedig az alsóházban. A sorsolást ma tartják.

A folytatásban körmérkőzéses rendszerben küzdenek a csapatok (amelyek helyezésük alapján pontokat visznek magukkal az alapszakaszból), kieső nem lesz, a bajnok (a keleti csoport első helyezettjével együtt) feljut az első osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában