új poszt

2019.07.29. 17:40

Bejelentette visszavonulását Patrice Evra

Bejelentette visszavonulását a francia Patrice Evra, a Manchester United és a Juventus korábbi labdarúgója.

(FILES) In this file photo taken on September 22, 2013 then Manchester United's French defender Patrice Evra runs with the ball during an English Premier League football match in Manchester. - French former international Patrice Evra, 38, who played in Monaco, Manchester, Marseille, Juventus and West Ham, announced on July 29, 2019 his "carrier as a player is officially over" in the Italian Sport newspaper "Gazzetta dello Sport." (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

„A pályafutásom hivatalosan befejeződött” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap hétfői számában a balhátvéd. Hozzátette, szeretné befejezni az európai szövetség B-licences edzői tanfolyamát, amit 2013-ban kezdett el, ezt követően pedig az A-licences képzést is elvégezné.

„Rövidesen készen állok majd, hogy edzőként tevékenykedjek”

- mondta a 38 éves Evra.

A szenegáli születésű játékos Franciaországban nevelkedett, majd az olasz Marsala és Monza csapata után sorrendben a Nice, a Monaco, a Manchester United, a Juventus és az Olympique Marseille következett.

Karrierje utolsó klubja a West Ham United volt, ahonnan néhány hónap után tavaly nyáron távozott, és a legutóbbi szezonban már egyáltalán nem futballozott.

Evra manchesteri színekben a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot egyszer, a Premier League-et ötször, az angol Ligakupát háromszor nyerte meg. A Juventusszal bajnok és kupagyőztes is két alkalommal volt. A francia válogatottban 81 meccsen lépett pályára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában