Sport

2017.08.03. 15:45

Békaüldözés a Balatonnál - Kucsera-Tápai Szabinát megtalálták a kihívások a munkában

TIHANY - A csodás szépségű kézilabdás, Kucsera-Tápai Szabina gyermekkori kalandjai közül az egyik legemlékezetesebb, amikor békát kergetett unokatestvéreivel. Az üldözés azonban nem ért véget szerencsésen.

Bényi-Virág Rita

A 2005-ben a Fehérvár KC-val EHF-Kupa-diadalt ünneplő Kucsera-Tápai Szabina számára a nyár elképzelhetetlen a magyar tenger nélkül.

- A családi nyaralónk Siófokon található, ezért ott sok időt töltünk, ám én a Bala- ton minden szegletét imá-dom. A barátnőimmel idén már jártunk Balatonfüreden, a családdal pedig Őszödön, Fonyódon időztünk. Legutóbb áthajóztunk a komppal Tihanyba, amit a kisfiunk, Bence nagyon élvezett - mesélte Szabina.

A világ- és Európa-bajnok kajakos, Kucsera Gábor felesége megosztotta velünk az egyik legemlékezetesebb balatoni kalandját, amikor unokatestvéreivel egy békát üldöztek. A kétéltű beugrott egy szökőkútba, amit csak egy kordonon átmászva lehetett megközelíteni. Szabináéknak természetesen több se kellett, ám az akadály csúnyán felvágta a hátát, így az ügyeleten kötött ki. Szerencsére azonban a heg már nem látszik, szépen összeragasztották a sérült testrészt.

A 31 esztendős játékos lapunknak elmondta, kisfia születését követően sok mindent átértékelt az életében.

- Sok kézis gyermeke születését követően siet vissza játszani, hogy mielőbb visszanyerje a régi formáját. Nincs ezzel baj, ám én másképp gondoltam. Szerettem volna minél tovább szoptatni a kisfiam, és minél több időt tölteni vele. Egyéves volt, amikor újra elkezdtem a mozgást, és cseppet sem bántam meg, hogy nem siettem vissza - magyarázta. Hozzátette, bár bebizonyította magának, hogy újra képes az élvonalban játszani, már nem akar az első osztályban kézilabdázni, az NB I/B-s Szent István csapatában viszont nagyon jól érzi magát.

A család és a sport mellett a munkában is megtalálják a kihívások. Jelenleg egy utánpótlással foglalkozó kézilabda-magazint vezet az egyik tévécsatornán, ráadásul a Velünk kerek a világ országos program nagykövete, ahol 4-5. osztályos diákok körében népszerűsíti az imádott sportágát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!