Elkezdték a munkát

2019.07.18. 20:34

Bemutatkozott a veszprémi futsalosok új mestere

Elkezdte nyári felkészülését a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata. Az előző idény bronzérmese új edzővel végzi a munkát. Eddig ketten távoztak és egy új játékos érkezett. Az előző szezon végén távozó Madarász Jánost Frank Tamás váltotta az 1. Futsal Club Veszprém kispadján.

Horváth Gábor

Balról: Tatai József, Rajki Tamás, Frank Tamás és Miklós TamásFotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A csapat csütörtökön kezdte a felkészülést, Rajki Tamás ügyvezető nyitotta meg az első edzés előtti immáron hagyományos sajtótájékoztatót.

– Történetünk legsikeresebb éve volt a tavalyi, a Magyar Kupában másodikak lettünk, és bronzérmet szereztünk a bajnokságban. Nem lehetünk elégedetlenek. Mindenki tudja, Madarász Jánossal hat év után megszakadt a közös munka, új irányokban gondolkodtunk – fogalmazott Rajki Tamás, aki elárulta: nem könnyű megfelelő felkészültségű futsaledzőt igazolni, de nekik Frank Tamással viszonylag gyorsan sikerült megegyezniük.

– Ő felel majd a szakmai munkáért, kétéves szerződést kötöttünk. Szűk a piac, nem könnyű igazolni, eldöntöttük, csak minőségi játékosokat hozunk. Ugyanakkor emellett a fiatalokkal igyekszünk hosszabb távon építkezni. Bízom benne, hogy a továbbiakban is dobogós helyért küzdhetünk – tette hozzá az ügyvezető.

Balról: Tatai József, Rajki Tamás, Frank Tamás és Miklós Tamás Fotó: Balogh Ákos/Napló

A sajtótájékoztatón elhangzott, az NB I a 2019/2020-as idényben is tíz csapatos lesz, ehhez kellett egy együttes, mert a bennmaradó Szigetszentmiklós nem vállalta a szereplést. Végül a szövetség által felkért Kecskemét csatlakozott a mezőnyhöz. Az új bajnoki kiírás rajtja augusztus 26-án lesz. A veszprémiek továbbra is a Március 15. úti csarnokban fogadják majd ellenfeleiket, azonban jelenleg nem tudják használni a létesítményt, amely komplett parkettacserén esik át.

– Tizenhat évig voltam az Aramis alkalmazásában, ebből 13 évet edzőként. Megmondom őszintén, nehezen szántam magam rá a váltásra. Azonban sokszor játszottunk itt, láttam, egy folyamatosan fejlődő csapatról, klubról van szó. Olyan vezetéssel, amely nem egyszerre akar mindent, hanem megdolgozik a kisebb sikererkért és lépésről lépésre halad előre. Megtiszteltetés egy ilyen egyesületnél edzősködni. Bízom benne, hogy fejlődünk és eredményesek leszünk. Nekem minden meccsen a győzelem a célom – mutatkozott be Frank Tamás.

Az új szakvezető elmondta: a keret még változhat, minőségi, fiatal játékosokat igyekeznek hozni. Eddig egy igazolás akad, Miklós Tamás Sepsiszentgyörgyről érkezett. – Eljött az idő a váltásra, úgy gondolom, nagyon jó döntést hoztam. Próbálom a legtöbbet nyújtani, jó lenne megismételni a tavalyi eredményeket, de szeretném, ha még annál sikeresebbek lennénk – mondta a magyar válogatott futsalos.

Tatai József csapatkapitány kiemelte, nagyon várta már az első edzést, az új trénerrel való munkát. – Bizakodó vagyok, szerintem ez az év még jobb lehet. Az biztos, hogy sokat kell dolgoznunk. A csapatban eddig nem volt nagy változás, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a rajtra – fogalmazott. Megtudtuk, az 1. FC-től idén nyáron eddig Márkus Gábor (Ausztria, nagypálya, negyedosztály) és Dávid Richárd (az ukrán bajnokhoz igazolt) távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában