Sport

2017.03.19. 18:57

Biztosan győzött a BKSE, de átlövője lesérült

Balatonfüred - Olykor úgy tűnt, kemény lesz a csata, de összességében nem adott esélyt vendégének a Balatonfüredi KSE vasárnap a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Eger 29:23 (14:10)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Ristanovic - Gábori 2, KEMÉNY 5, Debreczeni, Gerdán, GYŐRI 9 (1), Varsandán 3 (1). Csere: ANDÓ (kapus), Semenov 1, KASPAREK 5, Zdolik 1, Petrovski, Németh 1, Nemes 1, Kancel, Szilágyi 1. Edző: Csoknyai István. Eger SBS Eszterházy: Stochl - Lezák 1, Radojevic 3, AFLITULIN 5 (2), Petro 2, SADOVYI 5, Antl 4 (3). Csere: Repóth (kapus), Bajorhegyi, Dobó 1, Vancsics 2, Füzi. Edző: Tóth Edmond. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5. A sérült Fazekas Nándor nélkül állt ki a Balatonfüredi KSE, amelynek csütörtöki kupameccsét (a BKSE kikapott Csurgón és búcsúzott a sorozattól) követően vasárnap a bajnokságban volt fellépése.

Gyors gólváltás után sikerült a hazaiaknak meglépniük, 5. perc: 4:1. A kezdő hetesében hat külföldivel felálló Eger Antl révén szépített. A 10. percben 7:5-öt mutatott az eredményjelző. Győri könnyedén cikázott át a szellős vendégvédelmen, amely keménykedéssel próbálta hiányosságait kompenzálni (Kasparek kapott két pofont, Csoknyaiék piros lapot reklamáltak), 15. perc: 10:6. Időt kért az Eger, de nem tudott közelebb férkőzni, 22. perc: 11:7. A félidő hajrájában többször is hibázott a BKSE, s ezt a vendégek kihasználták, 11:9. A szünetig visszaállította a különbséget a Balaton-parti csapat, Zdolik viszont rosszul ért földet, úgy kellett levinni a pályáról.

Az Eger keményen játszott, de a BKSE (pirosban Kemény László) könnyedén nyert Fotó: Balogh Ákos

A pihenő után élesedett a csata, Sadovyi hozta közelebb övéit, a 40. percben 19:17 volt az állás. Zdolik nem tudott visszatérni a pályára, de Győri tarthatatlan volt, már hét gónál járt. Folytatódott a korábbi forgatókönyv, ismét meglépett a Füred, 22:18. Kasparek is belelendült, az egriek pedig gyengén védekeztek, 50. perc: 25:19. A fiatal hazai kapus, Andó Arián teljesítményét tapsolta a közönség, a vendégek képtelenek voltak felzárkózni, 56. perc: 26:20. A hajrá nem is hozott izgalmat, magabiztosan nyert a Füred.

Csoknyai István: - Gratulálok az Egernek, mindent megtettek a vendégek. Az első 20 percben jól játszottunk, aztán megtorpantunk. A második félidőben mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a nehéz pillanatokon.

Németh Balázs: - Mindkét félidőben volt egy kisebb hullámvölgyünk, a támadójátékunk azonban összességében jól működött.

Tóth Edmond: - Gratulálok a Fürednek, ma jobban játszott, mint mi. Sokkal nagyobb sebességgel és dinamikával. Hiába próbáltunk meg mindent. Kevesen vagyunk, az idősebbeknek ennyi meccs már sok.

Repóth Dániel: - Gratulálok a Fürednek. Sokat hibáztunk, volt egy periódus, amikor sikerült feljönni, de sajnos nem tudtunk rátenni még egy lapáttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!