Sport

2016.11.15. 18:51

BKSE-Csurgó: ez most nem volt annyira kiélezett

Balatonfüred – Ezúttal is szikrázó csatát vívott egymással a balatonfüredi és csurgói csapat a férfi kézilabda NB I-ben, mégsem született szoros eredmény.

Horváth Gábor

BKSE-Csurgó

27:23 (14:10)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Herczeg, Südi. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gábori 1, KASPAREK 6, GYŐRI 11 (5), KEMÉNY 4, Semenov 3, Varsandán 1. Csere: Ristanovic (kapus), Debreczeni, Gerdán, Németh 1, Kancel, Petrovski. Edző: Csoknyai István. Csurgói KK: Bartucz – HORNYÁK 4, ASTRASHAPKIN 5, Hadziomerovic 2, Mikita, Pordán, Gazdag 2 (1). Csere: Balogh (kapus), OSLAK 4, Faluvégi 1, Halász, Radjenovic 2, Hanusz 2, Jerebie, Varjú 1. Edző Sótonyi László.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Fotó: Penovác Károly

Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

A hazaiak kezdték jobban a rangadót, eredményes füredi támadások és négy perc után 3:1 állt az eredményjelzőn. Komoly tűzben égett mindkét csapat, és a hangulat is remek volt, sokan érkeztek Csurgóról, mindkét tábor hangosan biztatta övéit.

Győri harmadik találatával négy gólosra (6:2) hízott a BKSE előnye, Hornyák szépített. Semenov kapott nagy pofont Hadziomerovictól, akinek előtte letépték a mezét.

A 13. percben 9:5-öt mutatott az eredményjelző, Fazekas védett nagyot. Kasparek törte meg a percekig tartó gólcsendet, ötre nőtt a különbség. Gazdag után Gerdánt szórták ki két percre, ez már a második volt a füredinek, látszott, nem lesz könnyű dolguk a bíróknak. Németh lőtt hatalmas gólt, tartotta a különbséget a BKSE, 23. perc: 12:7.

Ristanovic először állt hazai pályán a Balaton-partiak kapujában, „kinézett” egy hetest, majd a következő akciónál szépen védett. Győri hatodik találata után 14:7-re vezetett az extázisban játszó Füred, majd Faluvégi és Astrashapkin hozta közelebb a vendégeket. A Csurgó a félidő legvégén négyre tudta csökkenteni hátrányát.

A második játékrész Gazdag találatával kezdődött, a szélső hetesből volt eredményes. Gerdán gyorsan kiszállt a küzdelemből, a BKSE védőspecialistája megkapta harmadik kiállítását, s az ezzel járó piros lapot. Jött fel a Csurgó, amely ötödik találatát jegyezte válasz nélkül zsinórban. Kasparek törte meg a hazai hullámvölgyet, de így is közel voltak a vendégek, 38. perc: 16:14.

Győri már a nyolcadik gólját vágta a kapuba, Fazekas védett, majd Kemény talált be, ismét nőtt az előny, 43. perc: 20:15. Megint a Balaton-partiaknak állt az a zászló, a vendégek fogcsikorgatva küzdöttek, de csikorgott a játékuk is, a másik oldalról: kontrollálta a meccset a BKSE.

Ugyanakkor a folytatásban támadásban akadtak gondjaik a füredieknek is, kilenc perccel a vége előtt lőtávolon belül volt a Csurgó, 21:18. Semenov villant kétszer is, Győri nem hibázott hetesből, a másik oldalon Oslak volt eredményes, 56. perc: 24:20. Két és fél perccel a vége előtt kettőre csökkent a hazai előny, de Győri megint jól célzott és ezzel el is dőlt a derbi.

Összességében biztos hazai siker született. A fürediek végig vezettek és eredményesen verték vissza a Csurgó feltámadási próbálkozásait.

Csoknyai István: - Gratulálok mindkét csapatnak, színvonalas, jó meccs volt. Nem volt sok időnk készülni. Mindent megtettünk, hogy megszerezzük a fontos két pontot. Mélyről jövünk, gondoljunk csak arra, hogy a kupából majdnem kiejtett minket egy NBI/B-s csapat. A második félidőben voltak meleg pillanatok, nagyon boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk.

Sótonyi László: - Gratulálok a Fürednek, megérdemelten nyert. Nem nagyon tudtuk megvalósítani azt, amit terveztünk. A küzdőszellemmel elégedett vagyok, egy kis plusz hiányzott.

Győri Mátyás: - Gratulálok a Csurgónak, hajtós, kiélezett meccset játszottunk. Sok jó egyéni teljesítmény volt, de a lényeg az, hogy megszereztük a két pontot, fontos győzelem volt számunkra.

Balogh Tibor: - Nehéz mit mondani, gratulálok a füredieknek. Csak részben sikerült az, amire a héten készültünk. Azt terveztük, felszántjuk a pályát, de a taktikai elemeket nem tudtuk megfelelően végrehajtani. A végsőkig küzdöttünk, a folytatásban is így fogunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!