Sport

2016.10.05. 18:10

BKSE: harmincegy gól idegenben

Mezőkövesd– Idegenben aratott nagyszerű sikert a Balatonfüredi KSE, amely ezúttal esélyt sem adott ellenfelének.

Horváth Gábor

MKC-BKSE

17:31 (6:13)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh. Mezőkövesdi KC: Kovács J. - Vaskó, Grigoriev 2, Radnic, Trivkovic 1, Lókodi 2, Szepesi 2. Csere: Holló (kapus), Gulás 2, Kovács B., Pordán, Kiss 2 (2), Nagy 1, Grünfelder 2, Vukic 3, Selviasiuk. Edző: Molnár Ferenc. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 4, Kasparek 6, Debreczeni 3, Gerdán, Zdolik 5, Varsandán 3. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Németh, Győri 6 (1), Petrovski, Kancel, Semenov 1, Kemény 1, Nemes 2, Vasvári. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/1.

Hazai góllal kezdődött a találkozó, sőt a Mezőkövesd Varsandán kihagyott hetese után az 5. percben már 3:1-re is vezetett, nem sokkal később viszont fordult a meccs. A fürediek átvették a kezdeményezést, Debreczeni egyenlített, majd a 11. percben Zdolik találatát követően 4:5 állt az eredményjelzőn. A BKSE emberhátrányban is növelte előnyét, amely a 19. percben már hat gól volt, 4:10.

Magabiztosan tartotta a megnyugtató különbséget a Füred, amely már nyolccal (5:13) is vezetett, az első félidő után végül héttel állt jobban vetélytársánál.

Szünet után sem változott a meccs képe, Győri értékesített hetesével a 34. percben tízre hízott a vendégek előnye, 6:16.A volt füredi Grigoriev válaszolt, de Varsandán találatával, majd Kasparek duplájával a Füred jelezte, nem kíván leállni, 38. perc: 8:19. A folytatásban emberelőnyben növelte előnyét a BKSE, amely a 45. percben 11:24-re vezetett. Ezután négy hazai gól született zsinórban, a sormintába Petrovski rondíthatott volna bele, de a Balaton-partiak macedón átlövője hétméterest hibázott. Gábori törte meg a vendégek csendjét, majd ismét tíz fölé nőtt a különbség a két alakulat között, 54. perc: 16:28.

A hajrában a fürediek tetszés szerint szerezték góljaikat és nagyon magabiztos győzelmet arattak. Ez volt szezonbeli első sikerük idegenben. A BKSE ezúttal nemcsak támadásban szerepelt jól, a védekezése is összeállt, nem mellesleg Fazekas remek produkciót nyújtott a kapuban.


Csoknyai István: - Fazekas kiváló teljesítménye, a kapus és a védekezés összhangja hozta meg a sikert. Támadásban is kreatívan és szellemesen játszottunk. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!