Sport

2017.06.08. 09:48

BKSE: ők érkeznek, ők távoznak

BALATONFÜRED - Hullámzó, nehéz szezonon van túl a kézilabda NB I-ben a Balatonfüredi KSE, amely a hatodik helyen zárta a 2016/2017-es pontvadászatot.

Horváth Gábor

A szezon előtt, tavaly nyáron több válogatott kulcsjátékos is távozott Balatonfüredről: Bánhidi Bence és Bóka Bendegúz Szegedre igazolt, Szöllősi Balázs Tatabányán, Ligetvári Patrik Veszprémben folytatta pályafutását.

Ami egyrészről büszkeséget okoz, másfelől problémák forrása. Amíg a fürediek tehetségek sorát adják a magyar kézilabdának, addig időről-időre meg is kell újulniuk, ismételten csapatot kell építeniük, s azzal helytállniuk az első osztályú pontvadászatban.

- Jól sikerült idény után átalakult csapattal kezdtük a felkészülést - tekintett vissza Csoknyai István edző, aki elárulta: Ligetvári Patrik távozása érintette leginkább érzékenyen az együttest, csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy a fiatal kézilabdázó eligazol, ráadásul azon a poszton Zdolik Bence sokat volt sérült (a kiváló balátlövő jelenleg rehabilitációs munkát végez).

- A bajnokság elején még nem álltunk össze, s emiatt többször is fájó vereséget szenvedtünk idegenben. Hozzá kell tenni, az összes vetélytárs erős volt, s hazai pályán pláne mindenki kettőzött erővel küzdött. Az ősz végére sikerült feltornáznunk magunkat a tabellán.

Csoknyai István hozzátette, a folytatásban akadtak bravúros sikerek és rossz mérkőzések egyaránt.

Csoknyai Istvánék kemény csatákon vannak túl, a BKSE hatodik lett az NB I-ben
Fotó: Penovác Károly

- Azt gondolom, reális helyen végeztünk. Arattunk nagyszerű sikereket és kaptunk ki akkor, amikor nem szabadott volna. Sok jó egyéni teljesítmény volt, s összességében dicsérnem kell fiatal csapatomat, amely fogékony a munkára. A fejlődéshez türelemre és időre van szükség - fogalmazott a szakember, aki megjegyezte: az egyik nagy pozitívum Győri Mátyás szereplése volt.

Mint ismeretes, a 20 éves irányító-átlövő gólkirály lett, meghívást kapott a felnőtt válogatottba, s a következő idényben már veszprémi színekben pattogtatja a labdát.

- Nagyon boldog és büszke voltam, amikor ilyen teljesítményeket láttam, de másnap már nem is örültem annyira, mert tudtam, hogy a kiemelkedően játszó fiatal céltábla lesz - mondta a Balaton-partiak mestere arra utalva, hogy a tendencia nem változik, a legjobbakat továbbra is elviszik Füredről.

A keret idén is komoly átalakuláson megy át. Győri mellett Radivoje Ristanovic, Mihail Petrovski, Vasvári Ádám, Gábori Máté és Miljan Ivanovic távozik.

A következő idényben a BKSE-ét erősíti a jobbszélső Hornyák Péter, aki németországi kitérőt követően Csurgóról tér vissza a városba. Érkezik három légiós: a 21 éves cseh balátlövő Daniel Kyvala, a 20 esztendős fehérorosz jobbátlövő Artur Karvatski, valamint Petar Topic beállós, aki legutóbb Vácon játszott. Fazekas Nándor új párja Bősz Dániel (Cegléd) lesz a kapuban. (A lista még nem teljes.)

A bajnoki aranyérmes ifjúsági csapatból négy játékos kapott szerződést: Andó Arián, Horváth László és Máthé Dominik már szerepelt a felnőttek között, Kis Dániel pedig bemutatkozására vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!