Sport

2017.02.17. 19:53

BKSE: Varsandán döntött

Balatonfüred - A hajrára maradt egy kis izgalom, de végül a nyolc gólig jutó Varsandán Milán eldöntötte a két pont sorsát a Balatonfüredi KSE javára a Vác elleni rangadón a kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

BKSE-Váci KSE

26:24 (14:12)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Bonifert, Oláh. Balatonfüredi KSE: Fazekas - Gábori 2, Kasparek 8, Semenov 1, Kemény 5, Zdolik 1, Varsandán 8. Csere: Gerdán, Németh B., Petrovski 1, Ivanovic, Kancel, Nemes, Debreczeni, Szilágyi. Edző: Csoknyai István. Váci KSE: Vitáris - Vasic 7, Stanojevic 5, Lendvay 3, Topic 2, Koller 2, Popovic 3. Csere: Drissi (kapus), Ménfői 1, Császár, Tyiskov, Czene, Chychykalo, Pavlovics 1. Edző: Gúnya Péter.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/1, ill. 5/3.

A hazaiak közül a góllövőlistát vezető Győri Mátyás belázasodott, nélküle kezdődött meg a játék.

Felváltva vezettek a csapatok, egészen a 10. percig ekkor a Vác két góllal ellépett. Állandósult a két gólos különbség annak dacára, hogy Fazekas hétméterest is hárított. A 15. percben viszont Fazekas újabb védései után zsinórban három gólt szerzett a Balatonfüred - Zdolik, Kasparek és Varsandán találataival fordítottak a hazaiak (20. perc: 9:8). Erre Lendvai még válaszolt, aztán ismét egy 3:0-ás hazai rohanást követően a 25. percben 12:9-re alakult az állás, annak ellenére, hogy a balatoniak a második hétméterest hibázták el.

Nagyon bekezdett a második félidő elején a BKSE: jó védekezés és Fazekas bravúrjai után könnyű indítás gólokkal 18:12-re meglépett.

A vendégek edzője időkéréssel próbálta megtörni a fürediek lendületét, ami csak részben sikerült (40. perc: 20:16).

A harmadik hetesét végre belőtte a jó napot kifogó Varsandán révén a BKSE, Gerdán viszont megkapta harmadik két percét, és ezt kihasználva ismét nyílttá tette a mérkőzést a Vác (21:19). Szerencsére jött a végig tarthatatlan Kasparek, és átlövéseivel 24:19-re meglépett a balatoni gárda. Védekezést váltott a Vác, ez megzavarta a házigazdát, és az 59. percben 25:24-re állt a meccs. Viszont jött a mérkőzés legjobbja, Varsandán Milán, és szélső találatával 26:24-re alakította a mérkőzés végeredményét.

Rendkívül változatos mérkőzésen a második félidei jobb védekezésének köszönhetően itthon tartotta a nagyon fontos két pontot a hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!