Sport

2016.02.14. 11:51

Boczkó és Imre a legjobb, jöhet a csapatviadal

Tapolca, Vancouver – Az olimpiai részvételért lép pástra ma a magyar férfi párbajtőr-válogatott, amely Kanadában vívhatja ki a riói ötkarikás kvótát. Az egyéni verseny véget ért.

Horváth Gábor

A tapolcai Rédli András (Sz-L Bau Balaton Vívóklub) és Boczkó Gábor, valamint Imre Géza és Somfai Péter alkotta csapat magyar idő szerint vasárnap este fél nyolckor kezdi a küzdelmet a vancouveri Világkupán. Első ellenfelünk Csehország lesz. Ahogyan beszámoltunk róla, olimpiai részvételi esélyünk érvényesítése nem csak a mi kezünkben van, több feltételnek is kell teljesülnie a sikerhez.

A szombati egyéni versenyen a magyarok közül Boczkó és Imre teljesített a legjobban (Rédli és Somfai nem indult), előbbi a 10., utóbbi a 11. helyen zárt. Berta Dániel 30., Szényi Péter 60., Peterdi András 77., Bányai Zsombor 105., Cho Taeun Sándor 135. lett.

A viadalon a még junior korú Siklósi Gergely (Sz-L Bau Balaton Vívóklub) is indult, a tapolcai tehetségnek nem sikerült főtáblára kerülnie, a 67. pozícióban végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!