hal

2019.05.28. 07:00

Botot ragadtak és a Balaton-parton horgásztak a gyerekek

A szervezők célja elsősorban az volt, hogy népszerűsítsék a horgászatot, másrészt szerettek volna természetközeli élményt adni a fiataloknak, kimozdítva őket a számítógépek mellől, a szobáikból.

Molnár Sándor

Gyerek és ifjúsági horgászversenyt rendezett vasárnap a Tihanyi Horgász Egyesület az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének strandján, ahol ideális időjárási viszonyok és gyönyörű környezet fogadta a résztvevőket. Az egyesület tagsága részére második alkalommal meghirdetett versenyen 17 fiatal mérette meg magát, a négyévestől a 16 évesig. A legkisebbek minimális szülői segítséggel pecázhattak.

A legfiatalabb indulónak, a négyéves Torma Gergőnek a nagypapája volt a „segédje”
Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A gyerekek körében egyre népszerűbb a horgászat, az ifjúsági korosztállyal viszont hadilábon állunk. Nálunk az egyesületben a tavalyi évhez képest megháromszorozódott a gyerek horgászok száma, 90 gyermek váltott jegyet az idei szezonra – mondta el Urbancsok Zsolt, a Tihanyi Horgász Egyesület elnöke. A gyermeknapi horgászversenyen a legkisebbek zömében keszegeket és küszöket fogtak. A gyermekeknél az átlagfogás 15 deka- gramm volt, míg az ifik horgára inkább keszegek akadtak, náluk 1,8 kilogramm volt az átlagfogás. A horgászverseny legnagyobb kifogott hala egy 78 dekás keszeg lett.

– Sikerült egy eredményes és jó hangulatú versenyt rendezni. Jó volt látni a gyerekek szemében az örömöt és az izgatottságot a mérlegelésnél és az eredményhirdetéskor – értékelt Urbancsok Zsolt elnök.

A tihanyi horgászvetélkedés végén korosztályonként az első három helyezett, valamint a legnagyobb halat kifogó versenyző díjat és minden résztvevő ajándékot kapott a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában